ТЕРОР В ЮГОЗАПАДА!

Граждани звънят в полицията, питат за имена на служители

Снощи 82-годишна жена се е разделила с 1400 лв., вярвайки, че помага на полицията. Около 18.30 ч. по телефона й се е обадил мъж, представил се за полицай и поискал съдействие за залавяне на измамници. Тя се доверила, оставила плика с парите на входната врата, малко по-късно видяла мъж да взима плика, заминал с бял автомобил. Съмненията, че е станала жертва на измама я споходили и в 19.50 се обадила в полицията чрез тел. 112.

Вчера много граждани са сигнализирали полицията за получени обаждания по стационарни телефони от лица, представящи се за полицейски шефове, искали съдействие за залавяне на измамници, като предоставят големи суми пари, измамниците щели да бъдат заловени в момента на взимане на пакетите, а парите ще бъдат върнати на собствениците. Сред получилите обаждания са представители на заведения и институции. Повечето от гражданите, които са сигнализирали полицията за тези обаждания, са искали информация дали конкретните „полицейски шефове“ са разпоредили подобна операция, дали има с такива имена служители.

За радост, не са се доверили на телефонните обаждания и не са загубили поисканите им пари.

От полицията призовават: Не  давайте пари на ръка. Ако са поискани по телефона,  както и да се е представил обаждащият се, бъдете сигурни: ТОВА Е ИЗМАМА.

Каквото и да съобщават по телефона, щом се искат пари, бъдете сигурни: Мамят ви! Не давайте пари на непознати, не оставяйте пари на посочени  от обаждащият се по телефона места. Полицията не иска информация от гражданите за спестяванията им, за наличните им пари. Не иска от гражданите пари, за да прави „капани“ на телефонни измамници.  Звънете на тел. 112.  

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене