Васил Василев: Гадаем за проценти на евроизборите, вместо да говорим за приоритети

Васил Василев

Евроизборите са се превърнали в нещо като състезание по фехтовка, в което целият народ наблюдава кой кого ще елиминира и вместо да разговаряме по приоритетите, които следва да бъдат защитавани, ние гадаем от сега кой колко процента ще има и дали при проверката на евроизборите ще падне правителството и ще има ли избори за български парламент. Това заяви Васил Василев – председател на Фондация „Братя Василеви“. Според него това, че въпросите за бъдещите приоритети до този момент отсъстват, означава, че те няма да бъдат поставени, разяснени и който да е от кандидатите да може да представи някаква своя платформа.
„Евроизборите в много отношения са по-важни от нашите вътрешни парламентарни избори, защото евродепутатите могат да решат много по-важни за България въпроси и да подпомогнат за развитието на държавата, да съдействат за решаването на някои от нашите проблеми в много по-голяма степен, отколкото депутатите в нашето Народно събрание“, подчерта Василев.
Според него, цялата политическа енергия в България гърми и трещи, но като халосни патрони.
„Не се обяснява дали българските евродепутати като отидат там ще се борят, за да получават нашите фермери същите субсидии като гръцките, френските и полските им колеги, или пак ще кажат, че предишните са били много калпави и сега те нищо не могат да направят. Ще настояват ли тези хора евросубсидиите да се разпределят така, че по-бедните държави да получават повече от по-богатите, а не както сега – колкото е по-нисък БВП на глава от населението, толкова по-малко субсидии взима дадената държава. Това ли е европейската справедливост и солидарност“, каза още Васил Василев.

www.focus-news.net

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене