Битката за еврокомисар в ГЕРБ приключи – ето кого ще издигне Борисов

Кабинетът предлага Мария Габриел за еврокомисар. Това решение, според източници на ПИК, ще обявят от ГЕРБ в близко време. До преди няколко дни е имало дилема между няколко имена, но след откровени и ясни разговори се е взело решение евродепутатът Мария Габриел да българското предложение за овакантения от Кристалина Георгиева висок пост в еврокомисията.

Както ПИК написа преди дни, за поста са се спрягали няколко имена. Преди да бъдат разпределени министерските позиции час от вариантите са били Мария Габриел, Екатерина Захариева и евродепутатът Емил Радев.

Сега обаче Захариева пое Външно министерство, а кандидатурата Радев не е натежала достатъчно при разговорите. Така останало името на Мария Габриел.

Факт е, че Габриел е един от най-успешните ни представители в европарламента. Според колегите й от ГЕРБ тя била сред българите с най-добър авторитет в ЕС.

Към момента премиерът Бойко Борисов не коментира спряганите имена, но хора от екипа му постоянно намекват, че името за кандидат за еврокомисар е ясно и е въпрос на време да бъде обявено.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене