Местния печат

„Вяра“
До 10 г. затвор грозят техника Симеон Йорданов за убийството на шивачката Мариана Станкева при катастрофа в Дупница
Убиецът на майка ми Симеон Йорданов още не е казал едно съжалявм, проплака в съда дъщерята Мирослава Минева от Дупница. Тя поиска затвор за шофьора, отнел живота на шивачката Мариана Станкева при катастрофа на 1 февруари м.г. на ул. „Венелин” в Дупница. Шивачката издъхва, след като е блъсната от лек автомобил „Фолксваген Поло”, управляван от Симеон Кирилов Йорданов, работещ в „Асансьорна техника”.
Новият шеф на „Напоителни системи” в Дупница Георги Такев излезе в отпуск, докато дружеството се тресе от проверки и залита към фалита

Новият директор на „Напоителни системи клон Струма-Места” в Дупница Георги Такев излезе в отпуск. От централата на „Напоителни системи” уточниха, че лични дела налагат отсъствието на директора. Фрапиращото е, че точно в момента дружеството е буквално на ръба на фалита. Касата дрънчи на празно, дълговете растат главоломно, което е довело до спиране на служебните телефони на служителите. ЧЕЗ пък са в готовност да спрат тока заради натрупани неплатени сметки.
ВАС върна като незаконосъобразна поръчка за саниране на блокове в Петрич по 3 позиции, спечелени от фирми до съветниците Ал. Василев и Вл. Заечки

Състав на Върховен административен съд – София удари през пръстите кмета на Петрич Димитър Бръчков и върна като незаконосъобразна обществената поръчка за саниране на блокове в община Петрич. Съдът остави в сила решението на Комисията за защита на конкуренцията, с което тя отмени като незаконосъобразно по три обособени позиции решението на кмета на Петрич Димитър Бръчков за класиране на фирми, свързани със съветниците Александър Василев и Владимир Заечки за саниране на блокове в града.
Късметлии от Югозапада: Дупничаните Емил Методиев и Боряна Сапунджиева спечелиха 15 000 лв. от лотарията, новият тотомилионер

Р. Пейовски от Благоевград купува апартаменти на децата, обеща на племенниците 60 бона
Късметлии от Югозапада не спират да прибират милиони и хиляди левове от хазартни игри. След като стана ясно, че най-новият тотомилионер Румен Пейовски е от Благоевградско, двама дупничани също удариха суми с доста нули от лотарията.
Уволниха горски от Самоков за умишлено занижена оценка на 27 куб.м дървесина, щетите са 635 лв.

Най-тежкото дисциплинарно наказание „уволнение” е наложено на служителя Й.Й. от „ДГС Самоков” за умишлено занижаване в оценката на превозван материал, при което 27 куб. метра обла строителна дървесина са описани като обли занаятчийски материали. Нанесените щети са на стойност над 635 лв. Нарушението е разкрито благодарение на въведената система за електронни превозни билети за транспортиране на дървесина, която е публично достъпна за всеки гражданин, решил да провери законността на превозвания материал.
E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене