С конкурс избират нов управител на болницата в Гоце Делчев

Общинският съвет в Гоце Делчев взе решение за провеждане на конкурс за възлагане на управлението на „Многопрофилна болница за активно лечение „Иван Скендеров“ ЕООД в града. Кандидатите за управител на общинското лечебно заведение за болнична помощ могат да подадат своите документи до 20-и май. Те трябва да притежават образователно-квалификационна степен „магистър“ по медицина или дентална медицина, както и квалификация по здравен мениджмънт. Може да са магистър по икономика и управление и с придобита образователна и/или научна степен, специалност или преминато обучение за повишаване на квалификацията по чл. 43 от Закона за висшето образование в областта на здравния мениджмънт. Да имат най-малко пет години трудов стаж като лекар или икономист;

Комисия ще прегледа книжата и ще прецени дали кандидатите да бъдат допуснати до втория кръг на конкурса – събеседване. Темите, по които ще се говори с тях, са приоритети и задачи на лечебното заведение в съответствие с националната здравна политика, степен на познаване на нормативната уредба, стратегия за привличане на млади специалисти на работа в лечебното заведение, финансиране на болничните лечебни заведения, начини за справяне с натрупаните задължения на дружеството и оптимизиране на разходите, изпълнение и контрол на медицинските стандарти, качество на медицинската помощ. Кандидатите ще е необходимо да разяснят и какви мерки за недопускане на корупционни практики ще предприемат, какви ще са структурата на МБАЛ, персоналът, развитието и управлението на конфликтите в здравното заведение.

Конкурсът ще се проведе от 11,00 часа на 22 май=

„Все още не съм взела решение, но най-вероятно ще участвам в конкурса. Вече съм предоставила изисканите от мен като ръководител на болницата в момента документи относно здравната и демографската характеристика на района, диагностично-лечебната дейност, структурата, бюджета, числеността и щатното разписание на персонала”, заяви настоящият управител на МБАЛ „Иван Скендеров” – д-р Мария Радойкова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене