Как ни цакат на бензиностанция в Благоевград! Юнаците сипват 51 литра в резервоар за 45 …

Гневна дама от Благоевград разказва за поредната измама, която е направена на една от бензиностанциите в града. Жената е изпратила писмо и до Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, защото юнаците на обекта успели да й напълнят резервоара, че и отгоре. 

Ето и писмото на дамата:“Управлявам лек автомобил Шкода Фабия. В петък, отидох да заредя бензин (95H) на бензиностанция, която се намира на един от булевардите в Благоевград. Сумата, която заплатих беше 107,99лв. Цената за литър бензин в този ден беше 2,11лв. По принцип, когато зареждам на други бензиностанции, плащам не повече от 90лв. Именно това ми направи впечатление и реших да проверя касовата бележка. Оказа се, че служителите на бензиностанцията са напълнили в моя резервоар 51,180 л.

Бърза справка показва, че моделите на Шкода Фабия и по-точно моделът на автомобила, който аз управлявам, събира 45 л. Бих искала да извършите проверка на бензиностанцията и, ако е възможно да бъда информирана за развитието, тъй като това касае не само мен, но и хиляди други клиенти на веригата бензиностанции.

“В специализирани сайтове за технически данни на същия автомобил Шкода Фабия е посочено, че обема на горивния резервоар е 45 литра. Разликата от над 6 литра при 2.11 лв. за литър носи на бензиностанцията бонус от близо 13 лева.

Дневно през колонките на бензиностанцията минават над 1000 автомобила, не всички зарежда пълен резервоар, но средно 3-4 лева е надценката, която се слага на колонката от този вид измама.

Каква е печалбата пресметнете сами.

Източник: Petel

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене