Трима бивши играчи на „Пирин“(Гоце Делчев) в основата на разгрома на „Септември“(Симитли) над „Свобода“(Пещера)

Отборът на домакините пропусна да изпрати с още по-внушителна загуба борещия се за оцеляване отбор на гостите

Хората на Спас Стоименов надделяха с разгромното 5:0 и пратиха съперника на предпоследната позиция в югозападната Трета лига. Феновете на домакините и всички присъстващи пък първоначално приковаха погледи към съдийската тройка, която определено можеше да бъде част от корицата на някое модно списание. Гавният арбитър Гергана Гутева, Екатерина Маринова и Павлета Рашкова бяха безупречни и нито за момент не дадоха повод за недоволство от никой от двата щаба. Първото попадение стана факт още в 6-тата минута на първото полувреме, когато след удар на бившия футболист на „Пирин“(Гоце Делчев) Борислав Хазуров, топката се озова в друг бивш кадър на неврокопчани – Ибрахим Алим, който сам срещу вратаря на гостите вкара за 1:0. Следващия гол падна в 41-вата минута и беше отбелязан от Борислав Хазуров, след като преди това той и съотборниците мупропуснаха да реализират от отлични позиции.

Резултатът стана класически в 61-вата минута, когато след отлично подаване на Анатоли Лулейски, Борислав Хазуров излъга вратаря на „Свобода“ и отбеляза своето второ попадение в двубоя. В 68-та минута, дойде и 4-тото попадения в срещата, когато след подаване на още един бивш футболист на „Пирин“(Гоце Делчев) – Стойко Иванов, Борислав Хазуров удари греда, а играч на противника си отбеляза автогол. Десет минути преди края на мача, треньорското ръководство прецени да извади от игра Ибрахим Алим, който се оплака от болки в крака и отбора на „Септември“(Симитли) остана до края с числено намален състав. В 81-тата минута Андон Гущеров, след прекрасно подаване на Здравко Карадачки отбеляза и победното 5-то попадение в срещата.

Коментарът на старши-треньора на домакините Спас Стоименов сред срещата беше изчерпателен и гледащ изцяло към следващата среща, която предстои на отбора му. „Подходихме доста сериозно към днешния мач. Не подценихме противника, въпреки, че той бе по-слабия на терена. Можехме да вкараме много повече голове, както и противникът можеше. Играхме открит футбол и взехме три точки заслужено с добра игра. Сега ни предстои възлов мач с „Марек“ и гледаме изцяло към него. Ще се борим до края за второто място. Не се притесняваме от гостуването, много ни е важен мача, силен отбор сме, да се надяваме, че ще вземем победата.“- каза Спас Стоименов .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене