Наградиха победители в XIX Национален ученически празник „За хляба наш…“

С официално награждаване бе закрит XIX Национален ученически празник „За хляба наш…“. Отличията връчи заместник-кметът по строителство и сигурност на oбщина Благоевград инж. Янко Янков. Той поздрави всички участници от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов.

Заместник-кметът награди младите творци, които са написали есета в първата категория „Есе и разказ“.  Първо място спечели Ванина Калъпсъзова, ученичка от 11 клас в ПГ „Пейо Яворов“, град Петрич. Втората награда бе запазена за Александра Стайкова от 10 клас в ПГ „Пейо Яворов“, град Петрич. На трето място бе класирано есето „Първият хляб“  на единадесет годишната  Магдалена  Борисова от 104 ОУ „Захари Стоянов“, град София.

В различните категории участниците бяха оценени от компетентно жури от специалисти в областта на науката и изкуството. Една от новостите, която бе въведена тази година бе оценяването на категорията „Есе и разказ“. За първа година Комисията отличи анонимни разработки на участниците.

Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград получи една от най- ценните награди в категория за „Драматизация“. Тя отиде при децата от театрална школа „Щурчо“ под ръководството на Юлия Дживджорска.

По време на двата конкурсни дни децата на Благоевград  и региона се представиха своите знания, умения, разработки, есета, проекти, драматизация. Участниците научиха много за традициите и направата на свещената храна и мериха сили в различни състезания.

Програмата беше богата и разнообразна. Учениците с интерес се включиха в участието на кулинарно-практическо състезание и в сценичното представяне на обреди и драматизации. В програмата бе включено защита на научни разработки по темата „Никой не е по-голям от хляба“, където децата с добри доводи и знания застанаха зад разработените презентации.

 XIX Национален ученически празник „За хляба наш…“ се  организира със съдействието на Община Благоевград, Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата, РУО-Благоевград и Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене