Без категория

Студенти от ЮЗУ – екскурзоводи за един ден!

 Студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“, III курс „Туризъм“ станаха екскурзоводи за един ден! Поставената им задача „Екскурзовод на практика“ от гл. ас. д-р Руска Кръстева по дисциплината „Международен и вътрешен туризъм“ беше изключително интересно и вълнуващо изпитание за студентите.

Всеки студент трябваше да представи културна забележителност, архитектурен обект, историческа личност от Благоевград. Пътят на младите екскурзоводи започна от Стопанския факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ и продължи към Регионален исторически музей,  квартал Вароша, Къща-музей на Георги Измирлиев-Македончето, църквата „Въведение Богородично“, „Мостът на влюбените“, монумент „Гоце Делчев“,  Община Благоевград,  монумент „Димитър Благоев“, Драматичен театър „Никола Вапцаров“ и много други.

Тази практика се провежда за два дни ежегодно като има първа част и втора. По време  на първата антропогенните туристически ресурси биват представени на български език, а на втората на чужди езици.  В специалност „Туризъм“ се изучават задължително три чужди езика, което прави студентите конкурентни на пазара на труда. Задачата  е с практическа насоченост, като има за цел демонстриране на познанията и уменията на студентите в реална работна среда.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене