Разложанин на съд за нанасяне на телесна повреда на горски служител

Обвинитеният акт срещу Б. Иванов от планинския град е внесен от Районна прокуратура – Благоевград в съда заради нанасяне на телесна повреда на горски служител

Случката е станала на 05.04.2016 г., около 17:30 ч. Тогава служителите на Регионална дирекция по горите – Благоевград – Г. Гогушев и С. Попов, извършвали обход и проверка по опазването на горския фонд на територията на областта.

Двамата тръгнали в посока местността „Предел“ със служебен автомобил, откъдето впоследствие продължили пеша към „Мандрата“. На отбивка, влизаща в гората, видели паркиран автомобил „Волво“ с чешка регистрация. Служителите на РДГ тръгнали по следите, за да установят дали не се извършва незаконна сеч. След около един километър чули звука на моторен трион и не след дълго забелязали двама мъже, които режели дърва.

След като се легитимирали, Гогушев и Попов поискали от тях личните им документи и документи за сечта. Оказало се, че такива липсват. Горските служители взели моторния трион от извършителите и се обадили в РУ-Разлог за съдействие, с оглед установяване самоличността на нарушителите – Т. Бангеев и А. Найденов. Единият от тях се обадил на обвиняемия Б. Иванов по телефона и го уведомил, че служителите на РДГ са взели електрическия трион и му казал да дойде.

Около 19:30 ч., до паркираната колата на нарушителите, пристигнал друг лек автомобил марка „Мицубиши Паджеро“ с английски регистрационен номер. От него слязъл обвиняемият Иванов, който веднага се насочил към Гогушев, хванал триона и започнал да го дърпа, като казал на Найденов да извади брадвата от колата.

Горският служител Попов, виждайки заплаха в подобно развитие на събитията, извадил служебния пистолет и произвел предупредителен изстрел във въздуха. Въпреки това Иванов продължавал да дърпа триона, влачейки Гогушев по земята.

В един момент Иванов успял да издърпа триона, след което заедно с Найденов и Бангеев се качили в автомобилите си и избягали.

От извършената съдебно-медицинска експертиза се установява, че вследствие на падането и влаченето по земята на Гогушев били причинени охлузвания по лицето и кръвонасядане на дясното бедро.

Освен причинена болка и страдания на горския служител, обвиняемият Иванов попречил на орган на властта да изпълни задълженията си по изземване на средства, послужили за извършване на нарушение по закона и съставяне на акт за административно нарушение.

Предстои да започне съдебен процес срещу Иванов, който преди извършването на престъплението 17 пъти бил санкциониран за нарушения на Закона за горите.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене