В Белица обсъждат ролята на младите хора в опазване на природата

Народно читалище „Георги Тодоров-1885” в партньорство със СУ”Св.св.Кирил и Методий” в Белица реализираха проект „Обичам природата – Аз участвам” с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България” в рамките на конкурс „Библиотеката – активен участник в обществения живот”.

Участниците в проекта работиха за намаляване на рисковете на екологичното възпитание и образование на младите хора в Белица. Осигуриха се възможностите и желанието им за опознаване на природното наследство, насърчиха целевата група към ползите от развитието на  екотуризма в община Белица.

Повиши се информираността на местната и национална общественост за значимостта на биологичното разнообразие, съхранено в териториите  НП “Рила” и ДГС”Белица” с представените тематични лекционни беседи „Околна среда и устойчив начин на живот“  от гл.асистент и преподавател в Колежа по туризъм в Благоевград  д-р Стефан Кирилов и инж. Георги Манолов – учител по специални учебни предмети, направление горско стопанство и екология за Многообразието от растителни и животински видове и природни местообитания в територията на НП”Рила” и ДГС „Белица”, с представената презентация и лекционна беседа „Днешните семенца са утрешната гора” и активното партньорство на СУ”Св.св.Кирил и Методий”- Белица.

На 27 април в залата на ТИЦ –Белица ще се проведе заключителната част на проекта – дискусионен  форум за  „Ролята на младите хора в развитието на екологичното образование и устойчивото развитие на местните общности в община  Белица“  с „Кръгла-маса” –  пресконференция.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене