Четвъртокласници от Хаджидимово в помощ на съгражданина си Илия Янев

Учениците от четвърти „а” клас на СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово решиха да подпомогнат лечението на своя съгражданин Илия Янев.

Роди се идеята да нарисуват картички, които да продадат сред учениците и учителите с благотворителна цел. Добрите художници рисуваха, други оцветяваха, а трети продаваха.

Доволни от своето дело, мотивирани от успеха си, решиха да продължат своята инициатива. Ученикът Симеон Шопов предложи да се организира колективно наблюдение на филм с вход отново с благотворителна цел.

Заедно с другите ученици направиха билети, които успешно продадоха на учениците от четвърти и трети клас. Под ръководството на г-жа Илинка Гелемерова бе гледана четвърта част на филма ”Пътят  към София”, която пресъздава моменти от Руско-турската освободителна война, изучавана в часовете по Човекът и обществото.

„Това бе една чудесна и похвална инициатива на четвъртокласниците, която показа, че децата не са чужди на социалните каузи, а откликват на тях със своята детска сърдечност и искреност“, коментираха учители от школото в Хаджидимово.

В резултат на своята инициатива те събраха сумата от 74 лева, която целият клас заедно с госпожите Евгения Галова и Илинка Гелемерова занесе в навечерието на светлия християнски празник Възкресение Христово на Илия Янев с пожелания за скорошно оздравяване.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене