Без категория

Санданчанка, бременна в 6-ия месец, отглежда 17 котки и 7 кучета в апартамента си

Без име33-г. Любка Митова живее при баба си, нейното жилище е заето от животните, 400-те лева заплата харчи за любимците си

17 котки и 7 кучета отглежда в апартамента си 33-годишната санданчанка Любка Митова. Жената, която е бременна в шестия месец, доскоро отглеждала и 2 кучета в колата си. Допреди седмица кучетата, за които се грижи Любка, били 45, но някои дали за осиновяване. В момента тя живее при баба си, защото нейното жилище е пълно с животни. Любка ра­боти в кафене в Сандански като барманка.

kotki

Пред репортер на „Струма“ тя разказа: Отглеждам живот­ни, предимно болни, малтре­тирани и изоставени. Преди 5 години почина майка ми. Изпаднах в много тежка деп­ресия. Оттогава като видя болно, бито или изоставено куче или коте, го прибирам. Водя го на ветеринарен ле­кар. Получавам около 400 лв. заплата, която отива изцяло за обгрижване на животните. Трупам сметки, после лека- полека ги плащам. Понякога се намират и доброжелатели, които ми помагат, но това е рядко…

След като мина с живот­ното при доктор и той ми ка­же, че трябва да се гледа в домашна среда, аз го приби­рам вкъщи. Гледала съм куче в инвалидна количка, със счу­пен гръбначен прешлен. Бла­годарение на грижите то се оправи. Общо имам в моя апартамент 17 котки и 7 ку­чета. Доскоро имах и две ку­чета, които гледах в колата, защото бяха по-лоши и пре­чеха на останалите. На тях им намерих приемни стопани и ги дадох. Други около 20 ку­чета съм откарала в приюта за животни в Сандански. Там също ходя да ги храня, да им чистя, когато мога. Аз живея в жилището при баба ми, за­щото в моето жилище на гор­ния етаж е пълно с животни, няма място, даже ми изгри­заха леглото.

Денят ми е изпълнен до късно вечер с грижи. Ходя на работа по 8 часа на ден, след това се прибирам да чистя на животните, да ги храня. Ко­гато мога, извеждам кучета­та навън. Най-много съм из­карвала по 5 наведнъж на разходка. Всички съм ги кас­трирала. Вече доста ми е трудно, тъй като чакам и бе­бе. Сама съм, с бащата на бе­бето сме разделени отскоро поради други причини. Тру­пам сметки и при ветеринар­ния лекар, 700 лв. ми беше последната, която изплащах от август 2013 до декември. Тази сметка беше за две ку­чета, които бяха много зле, но се излекуваха. Едното от тях бях взела от хора от Пет­рич, те искаха да го приспят, че уж имало тумор. Кучето не мърдаше, беше в доста теж­ко състояние. След като го за­ведох на ветеринаря и той ка­за, че не е тумор, а някаква рана на крака, го взех. Подс­тригахме го, защото беше пу- дел и имаше доста дълга ко­зина. Срещу 350 лв. и неп­рестанни грижи в клиниката кучето оздравя. В момента си е при мен.

Подарявам животни на всеки, който желае да се гри­жи за тях. Член съм и на фон­дация „Дара“ за помощ на животни в беда. Ако стане та­ка, че след раждането на бе­бето не мога да отделя средс­тва и няма с какво да ги храня, ще трябва да ги дам по приюти в страната. Дано има доброволци, които да ми помогнат, притеснява се бъ­дещата майка.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене