Без категория

Националния печат

печат

“Капитал Daily”

Управляващите ще мислят за пенсионната реформа до последно

До приемането на бюджета за следващата година ще има яснота как ще изглежда пенсионната реформа, заяви финансовият министър Петър Чобанов във Велико Търново, цитиран от пресцентъра на ведомството. По думите на Чобанов изравняването на пенсионната възраст на мъжете и жените остава за след 2021 г.

“24 часа”

Барозу: София можеше да е под натиск, ако не беше в ЕС

Ако не бяха членове на ЕС, България и Румъния можеше да бъдат подложени на натиск от Москва, смята председателят на Еврокомисията Жозе Барозу.

Приемането на България и Румъния в Европейския съюз през 2007 г. беше правилното решение, казва той пред германския в. “Берлинер цайтунг”.

Смятат скоростта на всички коли в мелето на “Тракия”

Скоростта на всеки един от шофьорите, участвали в мелето на магистрала “Тракия” на 31 март, ще бъде изчислена с назначената автотехническа експертиза. При установяване на нарушения на правилника за движение ще бъдат повдигнати обвинения, съобщиха от пловдивската прокуратура.

“Сега”

Акцията на МВР в Лясковец – шефовете перфектни, подчинените неадекватни

Злополучната акция за задържането на психично болния Петко Петков в Лясковец на 14 март, при която загина командосът Емил Шарков, а други трима бяха тежко ранени, е едновременно перфектна по документи и неадекватна откъм действия. Това е изводът на пълния с парадокси доклад от вътрешната проверка на Инспектората на МВР.

Над 60% от българите не са пътували в друга страна от ЕС

Българите са пътували най-малко в други страни от ЕС в сравнение с другите европейци. Това показва изследване на Евробарометър, направено в периода 18-27 януари 2014 г. В него са участвали 27 739 души от целия алианс. На въпрос дали някога са пътували в друга страна от ЕС, българите са спечелили първо място по отрицателни отговори, като такъв са дали 63 на сто от анкетираните. В същата група са Гърция и Португалия, където 61% от населението не е стъпвало в друга страна от ЕС.

Тайнствен диск отложи решението за лицензиите на ЕРП-тата

Диск с нови доказателства за дълговете на ЧЕЗ, ЕВН и „Енерго-Про“ към НЕК отложи решението на ДКЕВР дали да продължи процедурата по отнемането на лицензиите на електроснабдителните им дружества. То трябваше да бъде взето след вчерашното открито заседание, но вместо това бе отложено за 28 април. Дотогава трите компании могат да предоставят своите становища и възражения по новите доказателства. Какви са те обаче, така и не стана ясно.

“Стандарт”

Вадим изтребителите за Гергьовден

Родни изтребители ще летят над София за Гергьовден. За първи път от пет години бойната авиация ще участва в традиционния военен парад. Очаква се над центъра на столицата да се появят МиГ-29 и МиГ-21, както и хеликоптери „Кугър“, Ми-17 и Бел-206. Имало е идея по жълтите павета да преминат и танкове, но това струва още доста пари и затова е малко вероятно.

По-евтина вода за бизнеса

По-евтина вода за бизнеса обеща Искра Махайлова. Министерството на околната среда и водите (МОСВ) ще разгледа приетата през 2012 г. Наредба за водните такси и тарифи за технологични нужди, за да облекчи фирмите. Това обеща Искра Михайлова на националната дискусия „Реформа в управлението на водите“.

“Труд”

КНСБ: Заплатите в индустрията – със 150 лв. нагоре

Заплатите в някои сектори на икономиката у нас изостават значително от производителността на труда. Затова в седем-осем бранша, основно в тежката и преработващата промишленост, възнагражденията могат да се вдигнат със 100-150 лв., без това да създаде проблеми за бизнеса. Това заяви вчера президентът на КНСБ Пламен Димитров пред Нова телевизия.

Полицията е продала 1185 коли за по 500 лв.

Вътрешното министерство е успяло да продаде 1185 броя транспортна техника на обща стойност 1 237 461 лв. Това е извършено в периода 1 декември 2008 г. – 1 декември 2013 г. В това число влизат не само автомобили, но и камиони, автобуси и специален транспорт, който е бил собственост на пожарните в страната. Информацията бе предоставена на „Труд“ от МВР по Закона за достъп до обществена информация.

“Монитор”

Плащаме 6 пъти повече за колата, отколкото за здраве

Плащаме шест пъти повече за ремонт и поддръжка на колата си годишно, отколкото изразходваме за личното си здраве. Българинът отделя от бюджета си в пъти повече средства за своя автомобил, отколкото за превенция и здравословен начин на живот.

Вдигаме АЕЦ във Виетнам

Българска компания е пред подписване на договор за консултантски услуги при изграждането на ядрената централа във Виетнам.

Това посочи премиерът Пламен Орешарски като един от основните бизнес проекти между двете страни, на които правителството ни съдейства. Премиерът и водената от него делегация прекараха два дни в столицата на Виетнам – Ханой, като днес пътуват за бизнес форум в южния град Дананг.

www.e-79.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене