Четирима ученици от НПГ „Димитър Талев“ спечелиха призовите места в конкурса „Магията на математиката“

Днес в Неврокопската професионална гимназия „Димитър Талев“ – Гоце Делчев станаха известни резултатите от проведения конкурс на тема „Магията на математиката“, в който участваха 15 ученици с презентация и четирима ученици с изработване на табло.

Въпреки голямата конкуренция от добрир работи комисията класира на трето място деветокласничката Десислава Ярчева, която представи в презентацията си биографията и приноса на откритията на великия математик Монард Ойлер.

С второ място в конкурса бе удостоена за пореден път ученичката от 9-и „б“ клас – Симона Чакърова, представила се с великолепна презентация за числото „Пи“.

Всички участници се представиха отлично, но талантливите възпитаници на НПГ „Димитър Талев“, заели безспорното първо място, са Димитър Тагарев и Веселин Маджиров от 9-и “д“ клас.

„С перфектната си подробна и представена по изключително интересен начин презентация двамата математици ни запознаха с живота и откритията на древногръцкия учен Архимед“, коментираха оценителите на конкурсните работи на участниците в конкурса „Магията на математиката“ и отправиха своите поздравления към победителите и всички участници в състезанието за доброто им представяне.

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене