Ученици от Долно Осеново си написаха Конституция

Да влезеш в ролята на избирател и парламентарист, когато си само на 9 години – това предизвикателство пред себе си имаха в ролева игра „Парламент и избори” учениците от ОУ ”Св. Паисий Хилендарски” в симитлийското село Долно Осеново.  По време на изявата те работиха екипно по групи в ролята на работници, пенсионери, безработни, здравни работници.

Успяха да създадат проект на своя конституция на класа, да подредят ключови думи – парламент, конституция, демокрация по зададена дефиниция. Забавен момент за тях беше виртуалната разходка из сградата на парламента в София.

И като на всяко състезание имаше победители – спечелиха кандидатите на три училищни партии: „Партия на умните”, с представител Емили Емилова, „Партия на работливите”, с представител Елена Каменова и „Партия на послушните”, с кандидат Лоренцо Соколов. Задачата на новите „парламентаристи” беше да разпределят „националното богатство на страната” от… бонбони, затова всички бяха доволни от проведените училищни избори.

Това беше представителна изява на участниците в Клуб ”Училището още е игра” по проект „Твоят час”, с ръководител  Йорданка Николова при ОУ ”Св. Паисий Хилендарски” – с. Долно Осеново. В извънкласната дейност участие взеха и родителите на учениците.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене