Банско зарадва изстрадалите си фенове с най-добрия мач от началото на сезона и победа с 2:0 пред погледа на Веселин Минев

Отборът от зимния ни курорт победи у дома Несебър с 2:0 в среща от 23-ия кръг на Втора лига

Головете за победата вкараха след 15 минути игра дошлия през зимната пауза Калоян Бонев и Атанас Чепилов в последната минута. Домакините показаха характер и това, че имат сериозни възможности като успехът им дойде закономерно. Те бяха далеч по-креативният отбор и показаха, че определено може да играе футбол. Тимът нямаше нищо общо с предишните обичайно бездушни и безидейни продукции. Играчите се бориха до последно и с крайно раздаване, защитавайки имиджа си, който мнозина от тях са градили. Пред ентусиазма на домакините гостите не можаха да направят нищо и разочароваха дошлия да ги подкрепи футболист на „Левски“ Веселин Минев.

Срещата се игра в понеделник ,след като домакините от Банско откликнаха на молбата на Несебър срещата да не се играе в събота заради проблеми с клубния автобус. Футболистите от планинския курорт излязоха на терена и със специални фланелки в подкрепа на юношата на „Пирин“(Благоевград) Васил Мадолев. Той се нуждае от средства за трансплантация на бъбрек и на входа на стадиона бяха поставени специални кутии за да могат и зрителите да дарят средства. Преди седмица освен „орлетата“ и „Пирин“(Разлог) подкрепи събра средства за Мадолев.

Срещата започна със силен домакински натиск.Въпреки че са почти сигурни изпадащи момчетата на Петко Медвецки пропуснаха добри положения чрез Атанас Чепилов и Стоян Кадифчин, имаха  и инициативата.Бившият футболист на Локомотив София Калоян Бонев откри, след като направи добавка отблизо при удар на  Чепилов. За гостите ще се запомни само един опасен удар на Джунейт Яшар.

През второто полувреме и двата отбора имаха доста възможности. В последните 10 минути Атанас Чепилов и Христо Кирев пропуснаха за Банско сами срещу вратаря Росен Андонов, както стори преди това и Георги Фикийн. Единствената по-сериозна опасност за гостите пък бе отразена от Ангел Юсев, който в 78-ата минута спаси с върха на пръстите си след силен шут на Иван Стоянов. Все пак домакините стигнаха до второ попадение. В последната минута Христо Кирев намери Атанас Чепилов, който при третата чиста възможност да преодолее от чиста позиция стража очи в очи с него от близо не сбърка.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене