Ученици от Хаджидимово с две първи места на пролетни конкурси в Петрич

На 8 април в Центъра за подкрепа и личностно развитие – ОДК Петрич се проведоха два конкурса по случай пролетните празници Лазаровден, Цветница и Великден. Ученици от СУ „Никола Вапцаров” – Хаджидимово взеха участие в двата конкурса.

В единия „От Лазаровден до Великден”  – конкурс за приложно изкуство в раздел „Пана” ученикът Костадин Спасов Милушев от VI б клас с ръководител Малина Гелева бе класиран на първо място и отличен със златен медал и диплом.

В раздел „Макет” третокласникът Павел Иванов Милушев с ръководител Таня Типова бе класиран на първо място и отличен със златен медал и диплом.

С грамоти и предметни награди бяха отличени още Анелия Илиева Спахиева  – III а клас, Божидар Георгиев Кумбаров – I клас и Димитрина Симеонова – IV б клас.

Във втория конкурс „Лазарка мома гиздава” ученици от областта се състезаваха в представяне на обичаи и традиции, свързани с Лазаровден.

В колективното представяне групата момичета от III а и V клас, ръководена от Таня Типова, бе класирана на първо място и отличена с грамоти и предметни награди.

С диплом за I място бе наградено СУ „Никола Вапцаров” – Хаджидимово.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене