Без категория

Муса Палев най-активен в засаждането на фиданки днес в Благоевград

засаждане

Днес бе дадено началото на „Седмица на гората 2014г“.По традиция тя се чества всяка първа пълна седмица на месец април. Събитието се проведе в двора на Дома за медико-социални грижи за деца „Св. Стилиян”. В инициативата по засаждане на фиданки се включиха областният управител Муса Палев, Директорът на Югозападното държавно предприятие д-р инж. Светозар Михайлов, Директорът на Регионалната дирекция по горите – Благоевград инж. Георги Янкулов,заместник областните управители Димитър Капитанов и Костадин Дурчов. Сред най-активните в засаждането се прояви Муса Палев.
„Седмица на гората“ има сериозен принос за увеличаване на зеленото богатсво на България. Това е традиция, която се провежда за 79 път. Тази година празника съвпада с две значими събития в развитието на горското дело в България – навършват се 135години от създаването на националната горска служба в България и 105 години от създаването на лесовъдското сдружение. Значението на гората е изключително голямо за живота на планетата – над

60% от кислорода на планетата се произвежда от горската растителност. 34% от територията на България е заета пот горската растителност.
Природата е била изключително щедра за Благоевградска област – на 350 хектара гори, всички в добро състояние и добра производителност.

Ина Кокова

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене