Симитличанин запали имота на чичо си

43-годишният Георги Черешаров от Симитли ще бъде съден за умишлен палеж на селскостопанската постройка на чичо си. Районна прокуратура внесе обвинителен акт срещу него за пожара, станал преди 3 месеца.

Двамата близки роднини били във влошени отношения, дори се стигнало и до съд за дребно хулиганство преди 2 години, при което племенникът бил осъден заради агресивна проява към чичото. Оттогава отношенията им още  повече се обтегнали и често имало дрязги и скандали.

През целия ден на 17-и януари  Георги Черешаров пил алкохол и вечерта вече бил пиян. Той се прибрал у дома си към 2.30 ч. на 18-и януари и като видял през прозореца си навеса в имота на чичо си, решил да го запали. Влязъл вътре и драснал клечката на сеното, което било складирано край дървената постройка и се прибрал.

Огънят бил забелязан от съсед, който подал сигнал на телефон 112 и събудил Борис Черешаров. Той видял, че постройката му гори, но пламъците били много силни и нищо не можел да направи. Когато пристигнали пожарникарите, всичко било изгоряло – 2 дървени постройки и намиращите се в тях 10 кубика дървен материал, кубик и половина литровици, 3 лопати, гребло и балтия, както и 6 овощни дръвчета.

При разследването е извършена оценителна експертиза в запаления имот, според която щетите са общо за 2646 лв., което не е значителна стойност, поради което Георги Черешаров е обвинен за увреждане и унищожаване на вещите, които в резултат на запалването са станали напълно негодни за употреба.

На досъдебната фаза той е изразил съжаление за стореното, което направил под въздействие на алкохола, но не е възстановил щетите. Той обаче е превел паричната гаранция от 200 лв., която му е определена от разследващия полицай.

Делото е насрочено за разглеждане в РС – Благоевград, като по него са призовани само 3-ма свидетели – чичото и двамата му синове, братовчеди на подсъдимия, който е неосъждан.

ТИНА ГЕОРГИЕВА/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене