Важна новина за абитуриентите в Банско

Абитуриентите в Банско ще дефилират заедно в центъра на града. За първа година зрелостниците в  зимния курорт  ще празнуват абитуриентските си балове на една и съща дата. Предложението е на създадения преди три  години като неформален помощен орган към Общинската администрация Младежки консултативен съвет. Избраната дата за баловете е 24 май – Деня на славянската писменост и култура.

Зрелостниците от трите професионални гимназии в града – Професионалната лесотехническа гимназия, Професионалната гимназия по електроника и енергетика и Професионалната гимназия по селско стопанство и туризъм, ще се съберат на площад „Никола Вапцаров“, където ще бъдат поздравени от кмета Георги Икономов.  Детайлите по празника все още не са уточнени, но от община Банско са решили да изненадат приятно зрелостниците, които тази година са общо 89. Идеята е завършващите да имат един наистина вълнуващ празник и да запомнят своята зрелост като първия най-важен ден в живота си – денят, в който тръгват по един нов път, пътя на професионалното доказване, израстване и реализация.

Банскалии и всички гости на курорта ще имат възможността да се насладят на един истински бал на младостта и красотата, а тазгодишните зрелостници ще  положат началото на една нова традиция.

Досега всяка гимназия празнуваше абитуриентските балове на различни дати.

ЯНА ЙОРДАНОВА/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене