ОТ НАСА СЪОБЩИХА: Край със зодиите! Всичко, което сме си мислели е лъжа!

Масов смут настана сред запалените по астрологията през последните дни, след като от НАСА решиха да подновят разположението на зодиакалните знаци за пръв път от 2000 години насам. В резултат на това се твърди, че 86% от хората имат различна зодия от тази, която са смятали досега.

Учените публикуваха на образователния си портал Space Place статия, в която се говори за изменение на положението на звездите в небето по отношение на тяхното разположение по времето на астрономите от Древен Вавилон, които са формирали системата от 12-те ключови съзвездия – зодиак.
Тази система описва положението на Слънцето в момента на раждането на човека. Учените твърдят, че новият зодиак се състои от 13 съзвездия, пише „Труд“.

Вярващите в астрологията са притеснени, че от НАСА не само разместват датите на зодиите, но и добавят 13-и знак в зодиака – Змиеносец.

В публикацията се посочва, че във Вавилон е използван календарът от 12 месеца, основан на фазите на Луната и е било много удобно зодиакът да се раздели на 12 равни части, които съответстват на месеците. И въпреки че древните учени са преброили 13 зодиакални съзвездия, заради удобството се е наложило да се откажат от един от тях.

Новият знак на зодиака трябва да се намира на небето между Скорпион и Стрелец. Слънцето, по данни на НАСА, преминава по еклиптиката през съзвездието Змиеносец от 30 ноември до 18 декември.

Тази информация за броени дни обиколи медиите по целия свят и хиляди хора заляха с възмутени коментари социалните мрежи и форумите.

В резултат на масовата истерия сега от НАСА се отказаха от новата астрологична карта и обясниха, че са променили единствено звездната.

Изследователите подчертават, че не изучават астрология, а астрономия, и просто са направили точните сметки, а не се опитват да променят зодиака.

„НАСА се занимава с астрономия, а не с астрология“, заяви говорителят на агенцията Дуейн Джонсън. Той обясни, че науката не доказва, че астрологичните съзвездия могат да бъдат използвани за предричане на бъдещето или за изготвяне на характеристика на хората на база на техните рождени дати, пише Блиц.

Новият знак на зодиака трябва да се намира на небето между Скорпион и Стрелец

Съзвездията променят формата си с времето

„Астрологията преди 2 години беше обявена за противообществено явление на Международния астрономически конгрес, защото в нея няма нищо научно. Тя е възникнала доста преди астрономията, още преди хиляди години по подобен начин са разглеждани обектите на нощното небе, обясни пред „Зодиак“ помощник-директорът на обсерваторията в Рожен доц. Никола Петров.

Той посочи, че групите от звезди, свързани помежду си в картинка на съзвездие, са определени още от древната гръцка култура. Но едва през 1921 г. официално се приемат тези наименования да се използват от всички.

„На всеки няколко години Международният астрономически конгрес има генерална конференция, на която се определят новите граници на съзвездията – звездите не са абсолютно статични, те имат собствени движения и във времето менят своите граници. Вярно е, че пътят на Земята около Слънцето се е променил и преминава през 13-о съзвездие Змиеносец, но астролозите явно не го смятат за зодиакално“, каза още доц. Петров.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене