Без категория

Ексклузивно! Новоизбраният митрополит на Неврокопска епархия няма да бъде въдворен в Гоце Делчев, както се очаква в понеделник (20.01.2014)

неврокопски митрополит

Никой не е обявявал понеделник за неработен за посрещане на новия митрополит, както прибързано съобщи електронната медия „Инфомрежа”. Това научихме от наш източник в Общинска администрация Гоце Делчев.

Кметът на общината има право три пъти в годината да обяви по негова преценка по един неучебен ден, но за неработен ден се изисква решение на Общинския съвет – уточниха от Общинската администрация.

Общински съвет Гоце Делчев ще заседава в петък (17.01.2014) на извънредно заседание по други теми, но в сесията ще бъде вкарана и допълнителна точка – решение за неработен ден за официално посрещане на новоизбрания митрополит, който и да е от избраните кандидати – Серафим или Григорий. От митрополитските среди научихме, че митрополитът, който ще бъде избран от Светия синод в неделя (19.01.2014) няма да бъде въдворен в катедралния храм „Св. Св. Кирил и Методий” на Светата Неврокопска митрополия, както съобщиха някои медии.

Според наши сигурни източници, неврокопчани ще трябва да се подготвят за официалното посрещане на своя нов духовен пастир в петък (24.01.2014).

ФАКСИМИЛЕ ОТ СТАТИЯТА В „ИНФОМРЕЖА“:

ФАКСИМИЛЕ СТАТИЯ ИНФОМРЕЖА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене