Малшанс! Стар водопровод в Благоевград се спука 2 часа преди планиран от ВиК основен ремонт, наводни къща

Стар етернитов водопровод се спука вчера сутринта, 2 часа преди старта на планиран от ВиК ЕООД основен ремон за подмяната му по цялата улица в Благоевград. Заради аварията бликащата като поток вода се стичаше директно по наклона към гаража, мазетата и етажа под тях на кооперацията с вход откъм ул. „Коста Босилков“ №1.

„Събудиха ме комшиите, слязах по пижама и нагазих във водата“, разказа Мая Въчарска, която следобед около 4 часа продължаваше да попива водата в гаража си. „В мазето и приземната стая, в която имаме квартирант, всичко плуваше, водата стигна 40-50 см. От ВиК взеха мокета да го изперат и ще ни го върнат, то сега нищо не съхне. Хората дойдоха преди 8 часа, но докато спрат крана, вече всичко беше наводнено. На комшиите пък гарсониерите се бяха напълнили. От сутринта събирам и попивам, но това свършване няма. Не съм нито закусвала, нито обядвала, само се обадих в работата, че ще отсъствам“, разказа жената.

„Това е малшанс. Ако старият водопровод беше издържал още час и половина, нямаше да пострадат хората“, искрено съжаляваше отговорникът за обекта инж. Янков от ВиК.

Шефът на водното дружество инж. Росица Димитрова също отиде на място да види каква е ситуацията. „Днес (б.р. вчера) започнахме планов ремонт за подмяна на целия водопровод на ул. „Прилеп“. Преди няколко дни известихме хората за временните неудобства. Колегите реагираха веднага при постъпване на сигнала за авария, отидоха на място и са оказали пълно съдействие на пострадалите от аварията. Затова подменяме водопровода, защото старите етернитови тръби могат във всеки момент да създадат сериозни проблеми. Ще направим всичко възможно да приключим ремонта до Великден“, информира инж. Димитрова.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА, struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене