Кметът Синем Бекирова: Нека докажем, че в Дъбница живеят възпитани хора

С огорчение кметът на Дъбница – Синем Бекирова констатира редовните кражби на засадени пролетни цветя от центъра на селото. Тя лично отгледала разсад за теменужки и те били засадени да красят селския площад. Изкушени от свежите цветя, крадци отмъкнали токущо засадените растения. За съжаление случаите на вандалство и кражби в последно време не са рядкост в селото. По този повод Синем Бекирова се обръща към жителите на селото, с надежда да пазят общественото имущество.

Уважаеми жители на с. Дъбница,  

Mожете ли да си представите, че човек може да краде от собствената си градина?!  Ето това се случва в нашето село – всеки ден някой краде от теменужките засадени на площада.

Преди време младежи от селото учредиха сдружение „Инициатива за с.Дъбница“, с намерението със собствени усилия да променят облика на селото. Във фейсбук страницата си бяха написали: „Сама птичка пролет не прави“. Приветствах ги за инициативата и се зарадвах, че нещо добро се случва и при нас.

 

Сега си задавам въпроса:  коя е „Птичката“?

Ако ние всички изхвърляме отпадъци и не се грижим да поддържаме чистота, ако ние всички рушим това, което е изградено за нас и нашите деца – пейките, детските съоръжения, кошчетата в парка, кажете какво представляваме и какъв модел на поведение виждат децата ни?

Като кмет на с. Дъбница се обръщам към всички съвестни жители, нека се обединим и с общи усилия да променим случващото се.                  

Нека направим така, че тези които посягат и крадът цветята, тези които изхвърлят отпадъци или трошат пейките в парка, да се засрамят от постъпките си!

Нека докажем, че в Дъбница живеят възпитани хора!

С уважение към всички, които обичат и се грижат за мястото, в което живеем – Синем Бекирова, кмет на с. Дъбница.

ХРОНИКА

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене