„Ботев“(Пловдив) изхвърли „Пирин“(Благоевград) от надпреварата за Купата на България

„Канарчетата“ са първият полуфиналист в турнира за Купата на България, след като „канарчетата“ стигнаха до минималнен успех с 1:0 при гостуването си в Благоевград

Единственото попадение в срещата реализира капитанът Лъчезар Балтанов, а с победата пловдивчани сложиха край на серията на „орлетата“, които бяха с 4 поредни успеха от 4 мача у дома през пролетта.

Двата отбора влязоха доста предпазливо в срещата, като през първите 15 минути играта се водеше предимно в центъра на терена, макар че домакините имаха лек териториален превес, който обаче не водеше до голови опасности пред вратата на Георги Георгиев.

Постепенно „канарчетата“ на Николай Киров успяха да изнесат играта в половината на съперника, търсейки пространствата в отбраната на „орлетата“. Милен Радуканов се наложи да направи пък принудителна смяна за „Пирин“ още в началните минути, след като опитният Орлин Старокин се контузи.

Ботев поведе в резултата след малко повече от 25 минути игра.

Триходова атака, започнала от Бризола завърши с пас към Омар Косоко, който с глава свали топката към точката на дузпата, за да може Лъчезар Балтанов от движение да я прати в долния десен ъгъл на вратата на Макенджиев – 1:0 за Ботев! 

Попадението допълнително обърка домакините, които можеха да инкасират втори гол минута след първия. Тодор Неделев бе намерен отляво до наказателното поле, а центрирането му бе насочено към Радослав Терзиев на далечната греда, но Попев изчисти в корнер пред погледа на защитника на „канарчетата“.

До края на първото полувреме „орлетата“ на Радуканов стигнаха едва до едно по-сериозно положение, при което Станислав Костов опита с удар пред наказателното поле да намери целта, но топката излезе в корнер заради рикошет.

През втората част за „Пирин“ се появи ветеранът Иван Цветков, а домакините пренесоха събитията изцяло в половината на съперника. Въпреки това футболистите на Ботев бяха по-близо до попадение, използвайки скоростта на Бризола и пасовете от дълбочина на Неделев и Вутов.

Снимка 286983

Именно удар на Бризола можеше да направи резултата 2:0, но Макенджиев изби в корнер.

„Пирин“ продължи да разчита на еднообразно изсипани топки, които не представляваха проблем за високите Виктор Генев и Радослав Терзиев. В края на срещата и Фернандо Виана пропусна страхотна възможност да сложи точка на спора, но бразилецът стреля неточно на няколко метра от вратата.

С успеха Ботев затвърди доминацията си над „Пирин“, когато стане дума за мачове за Купата на България. Статистиката показва, че от 5 двубоя, „канарчетата“ са триумфирали в 4 от тях.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене