Две момичета от ПМГ „Яне Сандански“ с престижно признание за качествата им

Единадесетокласничките Инес Конедарева и Филдез Табанли от ПМГ „Яне Сандански“ зарадваха училището си с признанието за таланта им, след като бяха отличени за представянето си на престижен конкурс

Той бе организиран от Фондация „Българска памет“, която за поредна година даде възможност на младежи от 14 до 18 години да разкрият творческите си способности. Възпитаниците на училища от България, а така също и от българската диаспора в Македония, Украйна, Молдова и Сърбия мериха сили в писането на есе на тема: „Как бих промотирал Европа, ако бях посланик на ЕС?“. Момичетата от чуждоезиковата паралелка на неврокопската Гимназия бяха отличени с над 180 участници, а наградата за тях бе участието в пролетния културно-образователен  семинар, който ще бъде организиран от 10-и до 14-и април във Варна. В уюта и комфорта на едноименния Гранд хотел в морската ни столица Инес Конедарева и Филдез Табанли ще могат да обсъждат с други отличени млади хора на своята възраст по темата на събитието: „България – 2017 – 10 години част от Европейския съюз, период предизвикателства, възможности и научени уроци“, посветена на десетгодишнината от присъединяването на страната ни към ЕС.

По случай успеха младите дами бяха приети от директора на ПМГ „Яне Сандански“ г-жа Елка Божикова, която им поднесе своите поздравления и тези на председателя на Фондация „Българска памет“ д-р Милен Врабевски с пожелания за бъдещи поредни престижни успехи. Към тях се присъедини и класният ръководител на двете момичета Александър Халачев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене