Биг Бенд – Благоевград и Весела Морова дадоха начало на Третия международен „Благоевград Блус и Джаз“ фестивал

С много емоции бе открита първата вечер от Международния „Благоевград блус и джаз“ фестивал. Официалното начало бе поставено от заместник- кмета по култура и хуманитарни дейности в Община Благоевград Христина Шопова, почетния гост на фестивала- големият български джаз музикант, композитор, аранжор и пианист – Милчо Левиев, артистичния директор на фестивала Васил Георгиев-Кръпката и диригента на Биг Бенд- Благоевград Борис Янев.

„Изключително ми е приятно, че откриваме третото издание на Международния „Благоевград Блус и джаз„ фестивал. Фестивал, който тръгва от днес към вашите сърца, към нашата публика. Когато преди 3 години решихме да създадем този фестивал, да създадем един празник на музиката, на приятелството, на свободния дух, на отворените сетива, без предразсъдъци, имахме не малко критици. Но вярвахме в неговия успех не само защото в света такива формати са доста успешни, а защото природата на тази музика е да събира, а не да разделя. Президенти, богаташи, бедняци, всички са подвластни на блуса. Това е казал Джон Хукър. И наистина е много съвършено това чувство, което обхваща всички и вие ще го усетите във вечерите, които сме подготвили за Вас“, каза в приветствието си заместник- кметът Христина Шопова. Тя добави, че тази година на сцената ще има присъствие от Гърция, Румъния и Америка.

От своя страна Васил Георгиев-Кръпката поздрави публиката с характерната за него хармоника и честити поредното издание на фестивала. „Много съм щастлив и горд, че самият Милчо Левиев е сред нас. Добре дошли, Благоевград, в блуса и джаза!“, каза с усмивка Васко Кръпката.

Веднага след това Борис Янев и Биг Бенд-Благоевград започнаха с поздрав към стотиците събрали се жители и гости на града в Драматичен театър „Никола Вапацаров“. Публиката имаше възможност да чуе и солистите на бенда – Александрина Механдийска и Лъчезар Кацарски. Весела Морова припомни едни от най- прочутите песни на Ела Фицджералд. Много джаз и блус посветиха на зрителите и The Bega blues band заедно с Jonhy Bоta. Финалът бе запазен за хитовете на  Dirty Purchase.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене