Бойко Борисов трябва да е новият премиер!!!

„ГЕРБ спечели безапелационно изборите и Борисов трябва да е премиер,“ каза в интервю по телефона за Нова телевизия финансовият министър в първото правителство на Бойко Борисов Симеон Дянков.

Дянков се намира в Малта, където се провежда конгресът на ЕНП с присъствието на представители на ГЕРБ, включително и лидерът й. Дянков заяви, че не е разговарял с бившия и бъдещ премиер Борисов, само са се видели в коридора.

Бившият финансов министър отрече да има шанс да бъде отново част от правителство в България, като заяви, че негова задача ще бъде единствено да съветва и то в международен финансов план.

По думите му с вота си българският народ категорично е дал доверие на ГЕРБ и те трябва да са следващите управляващи. По думите на Симеон Дянков няколко са приоритетите за следващото правителството – доизграждането на магистрала „Хемус“, така че да може да се осигури инфраструктурата на Северна България и този район да преодолее същественото изоставане.

Другият приоритет е образованието, като Дянков коментира, че в предишното правителството е било огромна грешка това министерство да се даде на коалиционен партньор. Резултатът е бил, че нищо не се е свършило в този сектор, а той е изключително важен.

Трето, според Симеон Дянков, българското правителството да подаде заявката на България за влизане в Еврозоната. Това означава, че икономическото и финансовото министерство в следващото правителство не трябва да бъдат давани на коалиционни партньори.

На въпрос защо според него БСП е загубила изборите, Дянков посочи, че според него социалистите не са си взели поука от тенденциите в цяла Европа и до последно са смятали, че популизмът може да победи както Тръмп в САЩ.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене