На пресконференция съобщиха: Работниците от фирмата, чиито строител загина по време на работа, продължават да създават проблеми на проверяващите

Областна администрация Благоевград се проведе традиционната пресконференция във връзка с информация за дейността през месец на дирекции „ Социално подпомагане“, „ Инспекция по труда“ и,, Регионална служба по заетостта“.

Заседанието започна г- жа Станка Михова, която разясни, че през отчетния период са подпомогнати 2 189 лица и семейства като общата отпусната сума е 167 314 лв. През месец февруари обществено полезен труд е положен от 2 116 лица.

Семейните помощи за деца са общо 27 842 случая в размер на 2 277 584лв.

За месечни добавки за хора с увреждания са отпуснати 278 457лв. Реалният брой на лицата с увреждания в област Благоевград е 13 401 лица.

По проект „Приемна грижа“ на територията на област Благоевград са вписани 121 семейства, настанените в тях деца са 84.

Г – жа Станислава Поповска информира, че в Благоевград са регистрирани 16 534 безработни лица, 1 064 са постъпили на работа.

На заявените 817 работни места е осигурена заетост на 593 лица.

„Дирекция по инспекция на труда“ Благоевград е извършила 169 броя проверки по спазване разпоредбите на трудовото законодателство.

Приоритет е строителството свързано със санирането на блоковете в Благоевград. 68 са нарушенията там. Те са свързани с необезопасени скелета, работници без трудов договор, липса на огради. Работниците не съдействат, а бягат от комисията. Най – проблемният терен е мястото, на което през март имаше смъртен случай, работник падна от необезопасено скеле и загина на място проблемите с работниците там продължават., казаха на пресконференцията.

Вени Иванова/struma.com

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене