Транспортираха за „Пирогов“ премазания от каруца мъж

Транспортираха за клиниката по лицево-черепна хирургия в „Пирогов“ прегазеният от каруца К.Д. от кресненското село Сливница.

Както struma.bg информира, инцидентът стана вчера, когато възрастният мъж отишъл да оре с кон в труднодостъпна местност над селото. Конят, с който трябвало да оре, бил много буен. Старецът така и не успял да го впрегне в ралото. Тогава решил да се прибере до Сливница, впрягайки коня в каруцата. На връщане най-вероятно конят препуснал по неравния терен и мъжът паднал от каруцата. Тя най-вероятно била със старите тип колела-дървени , обковани с метални обръчи. При падането колелата преминали през лицето му. Вследствие на инцидента старецът си глътнал езика. За щастие друг човек видял случилото се и успял да извади езика.

Медицински екип на филиала на Спешната помощ в Кресна транспортира пострадалия до отделение „Уши, нос, гърло”, за да му зашият прерязания език. Освен разрязаният език, възрастният мъж има тежки травми на лицевите кости, което наложило преместването му в специализираната столична клиника.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене