Нов успех за “Монако” и асистенция на Бербатов

Димитр Бербатов

Българският футболист Димитър Бербатов за пореден път оправда гласуваното му доверие от страна на Клаудио Раниери, пише gong.bg. Нападателят бе в основата на победата с 3:1 над “Нант” в двубой от 32-я кръг на френското първенство.

Димитър Бербатов започна срещата като титуляр и се отчете с асистенция при първия гол на своя тим.

В 18-та минута на срещата, българинът подаде на Хемес Родригес, който откри за 1:0. Любопитното в тази ситуацията е, че Димитър Бербатов бе в положение на засада при паса към него, но това остана незабелязано от главния рефер.

Само две минути по-късно благоевградчанинът вкара топката в мрежата на “Нант”, но попадението не бе зачетено, тъй като този път реферът бе категоричен, че Димитър Бербатов е в засада.

Бившият играч на “Манчестър Юнайтед” бе заменен в 63-та минута на двубоя, като и след това “Монако” продължи да атакува. Въпреки че и гостите имаха своите добри възможности да изравнят, Андреа Раджи удвои преднината на монегаските. В 72-та минута на мача, след центриране от корнер, 29-годишният защитник засече с глава за 2:0.

Резултатът стана класически в 76-та минута. Главният рефер отсъди 11-метров наказателен удар, а Хемес Родригес бе точен за 3:0.

120 секунди по-късно Нант вкара почетно попадение. След центриране отляво на Йоан Одел, Алехандро Бедоя засече с глава за крайното 3:1.

След успеха “Монако” заема второто място във временното класиране на Лига 1 с 66 точки. “Нант” е на 15-а позиция с 37 пункта. Лидер във Франция е ПСЖ със 79 точки.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене