Ето депутатите на ГЕРБ от Пиринско в бъдещия парламент

Преференциалния вот пренареди до голяма степен листата на ПП ГЕРБ на вчерашните избори. Както E79news писа най-вероятно партията на Бойко Борисов ще излъчи петима депутати от област Благоевград. По предварителни данни в 44-ото Народно събрание от Пиринско влизат: Александър Манолев, Стефан Апостолов, Георги Динев, Даниела Савеклиева и Александър Мацурев.

Прагът от 7% за пренареждане на листата са минали трима депутати от ГЕРБ в Пиринско. За Александър Манолев от Сандански гласа си са дали 6703-ма души. За синът на кмета на Симитли Апостол Апостолов – футболният съдия Стефан Апостолов преференциално са гласували 6637-ма души и така той от 22-ро място в листата влиза като депутат в бъдещия парламент. Трети по преференциален вот е председателят на ОбС Петрич Георги Динев, за който са гласували 5532-ма души. Останалите от листата на ГЕРБ в 01 МИР Благоевград не преминават прага от 7% или в случая 4067 преференциални гласа. Нататък депутатите ще бъдат излъчвани по реда им в партийната листа.

Водачът Цветан Цветанов заяви в национален ефир, че ще влезе в бъдещия парламент от област Велико Търново, така че следващите в листата Даниела Савеклиева и зам.-кметът на Банско Александър Мацурев стават депутати.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене