В деня на размисъл в „Неудобните“ – за изборния процес, купуването и продаването на гласове

В 26-и епизод на предаването „Неудобните“, който по стечение на обстоятелствата се излъчва в деня на размисъл водещите Мариета Димитрова и Веселин Стаменов направиха коментар за изборния процес в страната ни.

Най-напред те засегнаха темата за хората, които продават гласа си срещу 50 лева (примерно) и тези, които им ги дават. Според Веселин Стаменов някои хора са стигнали до такова положение, че си мислят как да спечелят пари за една вечеря. Тези пари стигат за това, коментира той.

Мариета Димитрова пък допълни, че такива хора нямат право да недоволстват, защото сами са избрали хората, които ги управляват. И освен това са го направили за пари.

„Това, което ми направи впечатление е поредният висок процент пасивност от страна на обществото. Това е заплашителна тенденция. И започвам да оправдавам политиците, които до там я докарахме, че и в продажността си сме непочтенни. Ромите – най-често срещано при тях е това явление. Вземат парите и си гласуват за който си искат“, коментира медийният мениджър на „Топ Преса“.

Вижте какво още казаха водещите във видеото.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене