„Независимият“ П. Хубчев зачеркна с най-дебелия флумастер вратаря на орлетата Благой Макенджиев заради голобрадия страж на „Левски“

„Независимият“ национален селекционер Петър Хубчев зачеркна с най-дебелия флумастер вратаря на орлетата Благой Макенджиев за световната квалификация с Холандия заради голобрадия страж с два мача за „Левски“ Николай Кръстев

Петричанинът се намира в страхотна форма след завръщането си на стадион „Христо Ботев“ и има голяма заслуга за силния пролетен старт на благоевградчани, но не попадна сред избраниците на Хубси в първоначалния му списък, където фигурираха Владислав Стоянов, Николай Михайлов и Георги Китанов.

Вчера обаче играчът на „Лудогорец“ бе отпратен от лагера на трикольорите, след като се контузи на тренировка и до края на седмицата ще се подложи на операция в Букурещ, а възстановяването му ще трае между 6 и 8 месеца. На неговото място българският наставник повика абсолютния дебютант Н. Кръстев, вместо имащия солиден стаж в елита Бл. Макенджиев.

Това става само ден след твърденията на члена на Изпълкома на БФС Венцеслав Стефанов колко неподдаващ се на внушения от клубовете и от мениджърските среди е П. Хубчев. Рязко контрастира с действията му и изказването на селекционера, че на младите играчи у нас заради възрастта им се дава прекалено голям бонус и в националния отбор, и в клубните тимове, какъвто не заслужават.

След кратка почивка представителният отбор на ОФК „Пирин“ поднови тренировки в минорно настроение след слабата продукция и поражението от „Верея“. Постепенно отшумяват травмите на Кристиан Кострна и Даниел Младенов, но двамата едва ли ще бъдат рискувани в петъчния спаринг с „Витоша“. В паузата за професионалния футбол вниманието приковават юношеските сблъсъци в елитните групи.

Днес 17-ките на Васил Петров посрещат от 10.30 ч. на Рилци „Черно море“, главен съдия на срещата е дупничанинът Ивайло Младенов с асистенти Димитър Стоилов и Стоян Стоянов. 24 ч. по-късно на 19-ките гостува „Ботев“ /Вр/ под свирката на Йото Гарабедов и с начало 14.30 ч.

 

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене