Големи търговци от зеленчуковото тържище край Петрич под удара на НАП за укриване на данъци и точене на ДДС!

Лили ЦВЕТКОВА

Масови проверки на звеното „Фискален контрол“ на НАП започ­наха преди дни на зе­ленчукова­та борса в Кърналово, Петрич. Четирийсет служите­ли на НАП следят на място дали се спазват разпоред­бите на данъчното и осигурително законодателство на територията на складовата база и търговските обек­ти. Агентите ще ин­спектират на входа и на изхода на тържището, ще се описват камионите, кои­то влизат и напускат базата. Освен това ще се проверява дали товарът отговаря на оп­исаното в товарителниците и другите документи, придру­жаващи стоката. Ще се следи дали търговците отчитат на­длежно продажбите на касо­вите си апарати.

Проверките на фискалните агенти започват след полу­чени сигнали и извършени проверки за нарушения на да­нъчното и осигурително зако­нодателство на територията на зеленчуковото тържище. Работи се срещу някои от го­лемите търговци, за укриване на данъци и точене на ДДС.

От началото на 2017 г. фискалните агенти на НАП са извършили 50 000 провер­ки на транспортни средства, като на 15 000 са поставени технически средства за кон­трол. В резултат на извърше­ните контролни действия са наложени 300 обезпечения, за да се избегне отклонение от облагане, допълват от НАП.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене