Първо място, купа и смарт часовник за Кристина Попова, 11.Е клас на Национално състезание по ИТ

На 18.03.2017 год. се състоя Деветото национално състезание по ИТ в град Благоевград.
От НПГ „Димитър Талев“ взеха участие ученичките Кристина Попова и Марина Гълъбова от 11.е клас с ръководител Величка Ласина, и Мария Савова от 8.а клас с ръководител Мариана Дакова.
Кристина и Марина участваха в категория „Мултимедийни клипове“, а Мария – „Компютърни презентации“. В рамките на 3 часа те разработваха своите проекти.
Сред оспорвана конкуренция, Кристина и Марина се класираха в ТОП 10 в своята категория и представиха проектите си пред журито – доц. д-р. Иван Тренчев и ст. експерт по информатика и информационни технологии в РУО – Благоевград Василиса Павлова.
Кристина Попова се оказа безапелационният победител в оспорваната борба и заслужено зае престижното първо място. Освен грамота и купа, Кристина получи и специална предметна награда.
Националното състезание по ИТ събира най-добрите ученици в сферата на технологиите от цяла България. То е едно от най-големите състезания по ИТ в календара на МОН, което дава възможност на спечелилите призови места ученици от 11 и 12 клас да бъдат приети като студенти в ЮЗУ ”Н. Рилски” и Технически университет гр. София.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене