Мустафа Карадайъ в Дебрен: 27 г. ДПС върви по завета на Левски

27 години сме заедно, още 70-те години, когато имаше съпротива във вашия регион против газенето на нашето достойнство, ние вървяхме по завета на Левски – искахме да живеем равни в нашата родина – и християни и мюсюлмани. Нали знаете завета на Левски – да живеем в чиста и свята република, равни – и християни, и мюсюлмани. В края на 80-те години искахме да живеем в нашата Родина, в нашата чиста и свята република равни – християни и мюсюлмани. И го постигнахме. Свалихме тоталитаризма и дойде демокрацията. 27 години вървим по завета на Левски и се борим да живеем в нашата Родина равни, различните да живеем равни. Различието за ДПС не е проблем, а е богатство. Няма такава друга партия. Това каза от трибуната в гърменското село Дебрен лидерът на ДПС – Мустафа Карадайъ.

Централният предизборен лъч бе на обиколка в Благоевградска област и в понеделник вечер проведе предизборна среща в селото пред пълен площад и стотици членове и симпатизанти на партията. На сцената до лидера бяха кандидат-депутати от региона и страната, кметовете на Белица, Сатовча, Гърмен и Якоруда – Радослав Ревански, Арбен Мименов, Минка Капитанова и Нуредин Кафелов.

Речта на Карадайъ на няколко пъти бе прекъсвана от мощни възгласи „ДПС” и „Победа”.

„От 27 г. насам колко партии се задържаха на политическата сцена освен ДПС? Няма нито една нова партия да се е задържала. Всички бяха партии за и на властта. На власт – ги имаше, извън властта – изчезваха. Последните две години какво се случва? Политици от медиите сеят омраза, разделение и противопоставяне. А за тях Левски имаше един цитат – „За онзи, който ползва народното невежество, за да сее омраза и разделение, има само едно наказание”. Нека на изборите да получат политическа смърт тези, които сеят омраза и разделение”, заяви Мустафа Карадайъ.

Той припомни, че чрез президентските избори е постигната целта и има шанс за промяна в управлението на страната. Увери, че на предсрочните парламентарни избори партията се нуждае от нова победа, за да реализира програмата си.

Карадайъ припомни как през 2014 г. заради вътрешно съревнование в партията в региона вместо ДПС да има трима народни представители, останала само с един. Призова хората да се поучат от грешките си и да не ги повтарят. „Да не правим кампания за производство на недействителни гласове. Не е редно, не го допускайте. На тези избори регион Благоевград с този водач /Делян Пеевски/, с тези кандидати може да излъчи четирима народни представители. Да го направим. ДПС го заслужава. Какво е ДПС – нашето единство и нищо друго. Всеки има място в ДПС, стига да си е осъзнал грешките и стига да върви по правилния път”, увери председателят на партията.

Той посочи големия проблем пред страната – бедността и демографската криза. Подчерта, че омразата в съчетание с бедност е много опасна, особено на Балканите. „Да спасим България не е мото, а наш призив към всички български граждани. Държавата е в опасна ситуация. Да я спасим от бедността и демографската криза. За да стане това, трябва без ДПС да няма мнозинство в Народното събрание. Сега е моментът всички ние, и християни, и мюсюлмани, от всички етноси, да дадем исторически урок на всички онези, които си мислят, че могат да ни надзирават, да ни наставляват. Да докажем, че ако времето е в нас, то и ние сме във времето. За общата ни сигурност, за по-доброто ни бъдеще, за каузата ДПС, за победата, за да спасим България”, завърши словото си лидерът на ДПС.

ИЛИНДЕНПРЕС

 *Предизборна публикация съгласно Изборния кодекс

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене