Отборът на Банско намали шансовете си за оцеляване във Втора лига до минимум

Това се случи, след като отборът загуби с 0:2 у дома от Созопол в среща от 21-ия кръг на Втора лига

С тази загуба отборът от планинският курорт е на път да оправдае напълно прогнозите за това, че ще отпадне тази година. Нещо, което се появи в публичното пространство от началото на сезона, с което футболът от областта, а и цяла Югозападна България ще остане само с един тим в професионалния футбол – този на благоевградския „Пирин“, след като само до преди 4-5 години имаше цели 5. Това само по себе си говори колко тежко е положението в региона, който се слави като един от най-продуктивните в региона и по-точно в центрове като Сандански, Петрич, Кюстендил, Перник, Дупница, Симитли и Гоце Делчев.

Победата на гостите пък им  запазва сериозни шансове за местата, които дават право на бараж за първа лига.

Оказа се в същото време, че тимът на домакините, където доминират бивши състезатели на неврокопския „Пирин“ не можа да оправдае надеждите да се превърнат в локомотива, който да го изведе от лепкавата кал на дъното на таблицата.

Головете за победата на Созопол вкараха Кристиян Тафраджийски в 36-та минута, като прехвърли вратаря Ангел Юсев и Мустафа Мустафа от дузпа в 55-тата минута.

Като цяло в мача имаше много борба,много нарушения и малко футбол. Гостите от Созопол пресираха домакините в тяхната половина и чакаха своите шансове. На Банско не помогна и фактът, че започнаха в атака с новите попълнения Владислав Златинов и Калоян Бонев. Реферът Георги Давидов  подмина куп нарушения за домакините, а накрая вдигна и жълти картони за протест на Иван Топузов и Георги Фикийн.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене