Крах! Култовото „синьо“ кафене в Кресна на търг заради дълг на стопаните му, братята бизнесмени Десподови

Продават още складовете на Васил и Евгени от „Диамантинвест“, банките ги задушиха

Най-известното кафене в центъра на Кресна, наричано от местните „Синьото е в ръцете на съдия изпълнител, заради дългове на собствениците му братята Васил и Евгени Десподови, първоначалната цена от, която ще тръгне наддаването е 85 600 лева.
Съдията продава още и 2 от складовете на фирма „Диамантинвест “ на Евгени Десподов за над 160 000 лв. „Причината са банкови дългове, които поради липсата на работа в обектите си братята спрели да плащат. Кафенето през годините бе единственото луксозно място за релакс и срещи, а днес почти няма работа.
Младите хора сякаш се изпариха от града и никой не влиза в него. Това довело до финансовия крах на Десподови, които взели кредити, за да го направят и изградят складове за фураж в бившия стопански двор на Кресна. Кризата е повсеместна и средни предприемачи непрекъснато фалират.
Вземали кредити в банковия бум днес се оказват притиснати до стената, заради лихвите и огромните вноски. Срещу кредит кафенето и складовете на Десподови са били ипотекирани и така станаха собственост на банките. Търговете са насрочени за края на следващия месец.

www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене