Connect with us

Здраве

Ако познавате хора, които се държат така – бягайте далеч от тях!

Published

on

Една от причините, поради които не виждаме много често, ние го наричаме „зло“, покварата на сърцето или психопатично поведение – вероятно е, че ни е трудно да се повярваме, че тези хора не съществуват!

Ние не можем да си представим, че някой ни мами, заблуждава или наранява (нас, и други), без никаква съвест, разпространява лъжи и унищожава репутацията на някого или се преструва, че се издава и за това, което не е с цел да се нанесе за сметка на другите (физически, материални, емоционални и друга). Въпреки това, за съжаление, ние знаем, че съществуват такива хора, пише „Блиц“.

Следващите пет признаци показват, че се занимаваме с хора без сърца и ще е най-добре да стоим настрана от такива хора.

1. Хората без сърца създават объркване, хаос и кавги.

Те са:

Преиначават фактите, за да заблудят
Лъжат, за да избегнат поемането на отговорност
Отричат реалността
Допълват и преиначават истории
Запазват информация за себе си

2. Хората с покварени сърца, за да заблудят другите, ги манипулират умело с думи.

Но ако се вгледате в плодовете на живота си, или ако те ги вземат, ще видите, че тези хора никога не се променят, а не да инвестират в растежа и развитието си. Техният живот е илюзия!

3. Хората без сърца винаги искат да контролират други хора, а самите те са последната инстанция.

Те отхвърлят обратна връзка и конструктивна критика, те създават правилата, по които те живеят, без да обръщат внимание на моралните норми.

4. Хората без сърца често играят със симпатиитена  добросърдечни хора с цел измама.

Те изглеждат състрадателни, но всъщност не са. Търсят топлина, прошка и интимност на лицето, на което са съгрешили без никакво съчувствие към болката, която е била причинена и нямат реално намерение да се опитат да се определи това, което са направили, или да се опитат да възстановят загубената вяра.

5. Хората с покварени сърца нямат никаква съвест и не знаят какво разкаяние.

Дори и те не възнамеряват да се опитват да се борят с тяхната злоба – в действителност, те се наслаждават на нея – всичко под прикритието на известен благороден характер.

 

 

 

 

 

 

jenata-vchas.net

Здраве

5 храни, които съдържат повече желязо от месото

Published

on

Желязото е основен елемент за доставянето на кислорода до клетките и отговаря за издръжливостта на мускулите и поддържането на добра физическа форма.

Недостигът на това вещество в организма може да доведе до множество неприятни симптоми като липса на енергия и тонус, изтощена коса и нокти, главоболие, виене на свят.

Червеното месо, черният дроб и птичето месо не са единствените богати източници на желязо. Вижте в галерията кои са новите предложения за хранителни продукти, които непременно да включите в хранителния си режим. 

 

Броколи

<p>1. Броколи.</p>

 

Черен шоколад

<p>2. Черен шоколад.</p>

 

Ядки

<p>3. Ядки.</p>

 

Спанак

<p>4. Спанак.</p>

 

Тиквени семки

<p>5. Тиквени семки.</p>

edna.bg

Continue Reading

Здраве

COVID-19 и грип: Прилики и разлики

Published

on

COVID-19 и сезонният грип могат се предават от човек на човек: между хора, които са в близък контакт помежду си (по-малко от 1.5 м). И двата вируса са респираторни и се предават по въздушно-капков път, когато вирусоносители кашлят, кихат или дори говорят. Така се отделят частици, които попадат в устата или носа на здрави хора, които са наблизо, и се вдишат в белите дробове. Това информират от Министерството на здравеопазването на страницата си във Facebook.

В затворени помещения с лоша вентилация, малките частици (аерозоли) могат да се разпространят по-далеч от 1.5 м и да доведат до заразяване.

Заразяването най-често става чрез вдишване, но е възможно човек да се зарази след контакт (например ръкостискане) с друго лице, което има вирусни частици върху ръцете, или чрез допир на повърхности/предмети, върху които са попаднали частици от вируса, а след това с докосване на устата, носа или очите.

COVID-19 и грипът могат да се разпространяват както от болни с проявена клинична картина на инфекциите, така и от хора, които нямат симптоми (безсимптомни преносители), и от хора с лека симптоматика.

Какви са разликите

COVID-19 и грипът се разпространяват по сходни начини, но коронавирусът е по-контагиозен (заразен) и има много повече свръхразпространители (един човек заразява много повече хора). COVID-19 може бързо и лесно да инфектира много хора и да доведе до непрекъснато, безконтролно и повсеместно разпространение в популацията с течение на времето.

dariknews.bg

 

Continue Reading

Здраве

Съветниците на Сандански подкрепиха кмета Атанас Стоянов за осигуряване на средства за двете ковид отделения

Published

on

На извърнердно заседание общинските съветници на Сандански подкрепиха с 21 гласа „за“ предложението на общинския кмет Атанас Стоянов, касаещо финансовото обезпечение на дейността в две ковид отделение. Става дума за едно болнично отделение в Сандански и едно в Петрич. Те са част от Югозападна болница, която обслужва населението на четирите общини-Сандански, Петрич, Кресна и Струмяни. Изпълнителният директор на болницата също присъства на заседанието.

Без никакви коментари съветниците гласуваха в подкрепа на общинския кмет да предприеми необходимите стъпки за осигуряване на сумата от 307 195 34 лв. за обезпечаване дейността на двете отделения. „Ние можем да разкрием нова леглова база, но кой ще ги лекува пациентите“, сподели общинският кмет. Така той припомни на съветниците, че кризата в ситуация на пандемия включва и недостиг на медицински персонал.

Continue Reading

Здраве

Суперхрана: Течният хлорофил ни обновява на клетъчно ниво

Published

on

Такива продукти могат да бъдат наречени суперхрани поради безценните ползи, които носят на организма

Диетолози казват, че приемът дори на една капка течен хлорофил на ден ще ви спести необходимостта да посещавате лекари.

И от уроците по биология в училище знаем, че хлорофилът оцветява листата на растенията в зелено. Но малцина от нас знаят, че този пигмент има много полезни свойства. Учените са доказали, че молекулите на хлорофила и хемоглобина (най-важният елемент в кръвта) имат много сходна структура. Единствената разлика е, че в хлорофила основният атом е магнезият, а в хемоглобина – желязото. С други думи, можем да кажем, че хлорофилът е кръвта на растенията.

Продукти от хлорофил

Такива продукти могат да бъдат наречени суперхрани поради безценните ползи, които носят на организма.

Има два основни източника на зеления пигмент:

Натурални продукти – спанак, магданоз, зелен фасул, рукола, водорасли, зеле, ечемик и пшенични кълнове. Количеството хлорофил в естествените продукти намалява по време на термична обработка, замразяване или дългосрочно съхранение.

Хранителни добавки, създадени на базата на натурални продукти в течна форма и капсули. Тези добавки дават по-бърз ефект. Трябва да се приемат на празен стомах, 30 минути преди хранене.

Течен пигмент – какво е това?

Това е хранителна добавка със смарагдов цвят и слаб мирис на езерна вода, разтвор на хлорофилин – съединение, получено чрез екстракция от хлорофил при лабораторни условия. Основният източник на течен хлорофил е люцерната. Създаденият от нея концентрат съдържа редки вещества и минерали, които носят огромни ползи за човешкото тяло. Люцерната има богат състав благодарение на мощната си коренова система, която абсорбира ценни вещества от дълбоките слоеве на почвата.

Люцерната съдържа:

витамини (С, А, К и др.)

минерали (K, Ca, MgO, Fe и др.)

микроелементи (B, Mn, Cu и др.)

киселини (фолиева и др.).

Полза

Учените изучават полезните свойства на хлорофила в продължение на много години, той се нарича още природен дезодорант, тъй като това вещество позволява:

подобряване състоянието на устната кухина, предотвратява появата на лош дъх, кариес и възпаление

обновяване на клетките и стимулиране процеса на регенерация на тъканите

стимулиране процеса на хематопоеза

укрепване на нервната система

понижаване на риска от инфекциозни заболявания

нормализиране работата на храносмилателната система

възстановяване на чернодробната функция

оздравяване на бъбреците

укрепване на кръвоносните съдове

подобряване работата на сърцето

предотвратяване на онкология.

Приложение

Диетолози препоръчват на хората, които искат да подсилят имунната си система и здравето като цяло, да включат зелените плодове и листа в ежедневната си диета.

За какво е особено добър течният хлорофил?

За кръвта. Тъй като хлорофилът активира процеса на хематопоеза, той е показан при анемия, кървене (от носа, обилни менструални периоди). Също така този пигмент стимулира мозъка, увеличава производството на червени кръвни клетки, пречиства кръвта от токсините и активира ензимите, които синтезират витамин К, който е необходим за съсирването на кръвта.

За храносмилателната система. Приемът на хлорофил подобрява състоянието на стомашно-чревния тракт, по-специално:

елиминира патогенните микроорганизми

активира производството на панкреатични ензими

възстановява стомашната лигавица

поддържа благоприятната микрофлора в червата.

Добавката е подходяща за деца, особено тези с лош апетит.

За лечение на рак. Препоръчително е да се използва редовно за профилактика на онкология, тъй като пигментът нормализира киселинно-алкалния баланс и предпазва организма от канцерогени.

Странични ефекти

Хлорофилинът не предизвиква странични ефекти, но предозирането може да причини лошо храносмилане и алергии.

Също така добавката не трябва да се приема едновременно с лекарства, които повишават чувствителността на организма към слънчевите лъчи, тъй като това може да провокира появата на обрив или изгаряния по тялото (при повишено излагане на ултравиолетови лъчи върху кожата).

Ако планирате да се подложите на изследване на кръвна култура, трябва да спрете приема на добавката три дни преди изследването, за да изключите фалшив диагностичен резултат.

Зелената течност с чудодейни свойства се използва от много световни знаменитости, например от Лара Стоун и Шарлот Олимпия. Затова не е изненадващо как звездите успяват да имат добро здраве на всяка възраст.

zdrave.to

  

Continue Reading

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2021
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ