Бизнесмен от Санданско: Полицаи тарашат дома ми над 20 пъти, нищо не намериха, детето ми не може да спи от стреса

30-г. бизнесмен от санданското село Вълково Васил Иванов, с прякор Роли, поиска думата в „Струма“, за да изкаже своето недоумение от действията на служителите на РУП – Сандански и ГПУ – Златарево. Младият баща на две деца твърди, че многократно бива „тарашен“ от органите на реда, докато шофира автомобила си, че къщата му, където живее със семейството си, шивашкият му цех, хранителен магазин и заведение също са претърсвани многократно, без да се открие нищо незаконно.

„Аз съм семеен човек с две деца – момиченце на 10 месеца и 5-годиш

ен син. Имам бизнес от родителите ми – шивашки цех, хранителен магазин и барче, които се намират в село Вълково. Откакто се помня, никога не съм се занимавал с незаконни неща, нито съм имал вземане-даване с полицията. Родителите ми цял живот са градили, за да ми подсигурят бъдеще и работа. Станах за срам в селото заради проведени над 20 проверки в рамките на година и половина от страна на полиция и ГПУ. Обръщат ми буквално къщата наопаки, отделно ходят и в домовете на двете ми баби, които също живеят в селото. Какво търсят толкова, и аз не знам, но е факт, че имам над 20 протокола от проверки и нито веднъж не е открито нещо, забранено от закона, както и акцизни стоки без бандерол.

Съсипаха психиката на жена ми, на баща ми, който претърпя сърдечна операция. Докога в България ще преследват хора като мен, а не тези, които трябва наистина да ги заловят, при положение че ги знаят и си правят каквото искат, трупат хилядарки на гърба на такива като мен, с които отчитат дейност.

Синът ми беше болен на 8-ми март, затова си беше у дома, а не на детска градина, когато се проведе поредната акция в къщата ми. Детето гледаше как нахлуват няколко полицаи без прокурорска заповед и обръщат надолу с главата цялата къща. Цяла нощ не е спал и това ме амбицира да търся публичност. През нощта детето се събуждаше и питаше дали полицаите пак ще дойдат, това е позор за държавата ни. На базата на кое ме съсипват с тези техни операции? Докога моето семейство трябва да търпи тези своеволия от страна на горепосочените органи? Жена ми плаче като малко дете, а аз се чудя кого да успокоявам – нея или детето ни. Тези полицаи са способни и семейството да ми разбият, аз ли съм най-големият престъпник?!

Тръгнем с колата към Сандански, посред бял ден – хоп палката, аз, разбира се, отбивам и се започва голямото търсене и тарашене. Нямам криминални прояви до момента, моето ли семейство ще е обект на тероризиране непрекъснато?!

Искам с това мое публично изказване дори главният прокурор да се разпореди и да видим на базата на какво е това „внимание” върху семейството ми и кой стои зад него!

На 8-ми март проверката стартира в 10 ч. и си тръгнаха в 14 ч. Надъхани полицаи ни държат в стрес толкова часове наред. Ако този терор не спре, ще ангажирам адвокат, за да си търся правата в съда, тъй като не се издържа на това напрежение”, заключи силно разстроен бизнесменът В. Иванов-Роли.

МАРИЯ ПЕТРОВА/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене