Загиналият в лавината над Банско е ски инструктор, баща му е планински спасител

23-годишният банскалия Коко Рупчин е младежът погълнат от лавина днес в късния следобед. Дежурната група от спасителния отряд в Банско, която дежури на Шилигарника веднага се отправилa към мястото на инцидента, извадили затрупания младеж, но за съжаление проведените реанимационни действия не са дали резултат
„Загиналият е 23-годишен младеж, банскалийче, наше момче е. Карал е ски извън обозначената зона“, каза за E79news Петър Чолев – дългогодишен планински спасител от ПСС Банско, който участваше в акцията и още се връщаше от мястото на инцидента.

„С още четирима приятели са се спуснали по най-опасния улей на Тодорка, Тризъбец се казва. На десетата минута след подаването на сигнала бяхме на мястото. Приятелите му бяха извадили главата над снега вече, но за съжаление не даваше никакви признаци за живот. Жалко за момчето, с баща му сме колеги в отряда планински спасители”, каза още Петър Чолев.

Константин Рупчин-Коко, инструктор във фирма „Юлен“ е младежът загинал под лавината. Всички в Банско познават Коко като екстремен скиор, търсач на силни усещания в планината, участвал в множество състезания. Баща му е планински спасител.
Все още не се знае, дали скиорът е предизвикал лавината, която се отприщи по един от северните улеи под връх Тодорка.
E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене