Мъж от Петричко закъса с колата, овчар му се притече на помощ, но вместо това….

Овчар от петричкото село Митиново бе осъден на 8 месеца условно с тригодишен изпитателен срок за кражба на 460 лв. от пострадал шофьор. Красимир Димитров и негов съселянин, също овчар, били извикани да помагат да изкарат попадналия в дупка в района на село Митиново лек автомобил на Никола Стойчев. Красимир Димитров се качил в колата и докато правил опити да я запали, видял до лоста за управление мъжка черна чанта. В нея имало 460 лв. Н. Стойчев установил липсата на парите веднага щом се качил в автомобила си на път за вкъщи. От крадеца обаче нямало и следа.

Инцидентът станал през м. януари 2015 година около 20 часа. Същата вечер овчарят проиграл откраднатите пари в петричко казино и на следващия ден бил заловен от петричките полицаи след подаден от пострадалия Н. Стойчев сигнал. Делото се гледа в отсъствието на крадеца, който към настоящия момент работи като овчар в Гърция.

След неприятния инцидент пострадалият Никола Стойчев е в болница и състоянието му е тежко, защото има няколко байпаса на сърцето. Съдът определи освен наложената условна присъда крадецът овчар да възстанови откраднатата сума в размер на 460 лв. на съселянина му Никола Стойчев.

ВЕНКО СТЕФАНОВ/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене