Димитър Делчев: Вицепремиерът Янев да си даде оставката след изказванията, че ще стимулира изборния туризъм

Вицепремиерът Янев да си даде оставката след изказванията, че ще стимулира изборния туризъм, коментира пред избиратели Димитър Делчев, водач на листата на „Реформаторски блок – Глас народен“ за Благоевградска област.

Недопустимо е вицепремиерът, отговарящ за нормалното провеждане на изборите да стимулира извозването на избиратели с автобуси, с което Турция пряко да влияе на изборния процес у нас, категоричен бе Делчев.

След като поискахме от Турция да спрат агитацията за партии в България, получихме обвинение за неспазване на човешки права, но българското външно министерство не реагира. Вместо да каже на Турция, че няма право да говори за спазване на човешки права след като вкара в затвора хиляди хора, те замълчаха, коментира Делчев.

Той беше категоричен, че държавата трябва да бъде силна и управляващите, независимо дали са част от служебно или редовно правителство, да защитават българския национален интерес. Автобуси с изборни туристи не само не бива да бъдат олеснявани, а и трябва да бъдат спрени, заяви той.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене