Местния печат

„Вяра“

Управителят д-р Миков в справка до кмета Чимев: Двама столични лекари си докарват по 3000 лв. месечно от дежурства в общинската болница в Дупница, 2-ма портиери взимат по 30 лв.

Двама лекари в общинската болница в Дупница взимат по 150 лв., а трима портиери по 30 лв. на дежурство. Това е видно от информация, която управителят на лечебното заведение д-р Владислав Миков е предоставил на екипа на кмета Методи Чимев и представителите на икономическата и здравната комисия при Общинския съвет във връзка с предстоящото теглене на 1 млн. лв. кредит от лечебното заведение. Докторите, получаващи по 150 лв. за дежурство, са от София и работят в отделението по анестезиология, заедно с още един реаниматор, който е местен и на постоянен щат.

Духалка подпали Детско отделение в Благоевград, евакуираха майки с деца, д-р Пармаков: Персоналът хвърли кофа с вода върху горящите чаршафи

Чаршафи и одеяла горяха в Детско отделение на МБАЛ-Благоевград, след като печка на ток предизвика пожар в него. Инцидентът стана в нощните часове на вторник срещу сряда, като пожарът тръгнал от стая на първия етаж на болничното отделение. Майки с деца на ръце били евакуирани незабавно навън, за щастие няма пострадали, увериха от ръководството на МБАЛ-Благоевград. Запознати разказват, че първа усетила дима от пожара майката на едно от децата, настанени в отделението, и извикала персонала.

Бивш шеф на пощата е новият зам. областен на Перник

Областната администрация в Перник има нов зам. областен управител. Със заповед на служебния министър-председател Огнян Герджиков на поста е назначен инж. Мирослав Стоицев. Вчера той официално беше представен пред екипа на Областна администрация-Перник. Инж. Стоицев е завършил Техническия университет в София със специалност „Транспортна техника и технологии”. Женен е, с две дъщери. Допреди няколко месеца 42-годишният инженер бе шеф на пощата в Перник, после напусна и се занимаваше с частен бизнес.

Кметът Георги Икономов откри обновена жилищна сграда за 868 120 лв. в Банско, 55 домакинства намаляват разходите си за отопление

Кметът на Банско Георги Икономов откри обновена многофамилна жилищна сграда в града. 55 домакинства, включени в Сдружение на собствениците „Драма” 1, Банско, бяха одобрени по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Те имаха възможност да удължат живота на панелните си жилища, да подобрят естетическия им вид, както и да намалят разходите си за отопление.

Транспортната комисия начело с Крум Милев умува за изграждане на кръгово до рампата в Дупница

Комисията по транспорт и безопасност на движението към община Дупница разгледа на свое заседание предложения вариант за изграждане на кръгово кръстовище в района на рампата, съобщиха от общинския пресцентър. Идейният проект е обсъден от всички членове на комисията, в която влизат различните институции.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене