Наркосборище зад Бюрото по труда в Благоевград (СНИМКИ+ВИДЕО)

Наркосборище зад Бюрото по труда в Благоевград. Стотици, а може би хиляди използвани спринцовки и игли в градинка в близост до училища, спортен интернат и студентските общежития в Благоевград. За тази потресаваща гледка сигнализира читател на Pirinsko.com.

Мястото е разположено на една от главните пътни артерии в областния център на улица „Иван Михайлов“, непосредствено зад сградата на Бюрото по труда в града. По думите на преминаващите редовно от там, това не било нищо сега, на моменти гледката е още по-страшна. Безбройните използвани спринцовки и игли са на всякъде около изоставената сградата на близо, в обществената градинка, както и в подлеза.

На места през където преминават стотици хора на ден. Непосредтствено до ужасяващата находка се намира център по наркомании, работещ по метадонова програма. Оттам обясняват, че част от хората, с които работят, трудно изоставят уличните си навици и се връщат към дрогата.

От местната полиция обясняват пък, че нищо не могат да направят ако няма официално постъпил сигнал до тях, а такъв все още няма, освен от местни журналисти, но според органите на реда това не се брои. От общината пък обещаха теренът да бъде почистен, само че до кога ли ще остане такъв?

Освен тази потресаваща находка, наблизо друга опасна сграда застрашава живота на хората в Благоевград. Покривът на постройката е отчасти рухнал, а отломки крият риск за минаващите под стрехите. Всеки ден десетки живеещи в съседната кооперация и гостите им излизат с риск за живота си. Сградата е частна собственост и скоро на нейно място ще има нова кооперация. Собственикът обаче не е обезопасил района, нито пък е сложил ленти, указващи че преминаването е опасно.

Наркосборище зад Бюрото по труда в Благоевград (СНИМКИ+ВИДЕО) снимка 0Наркосборище зад Бюрото по труда в Благоевград (СНИМКИ+ВИДЕО) снимка 1Наркосборище зад Бюрото по труда в Благоевград (СНИМКИ+ВИДЕО) снимка 2Наркосборище зад Бюрото по труда в Благоевград (СНИМКИ+ВИДЕО) снимка 3

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене