Евродепутатът Джамбазки: Ислямистката партия обещала на ДОСТ 60 000 изборни туристи, безплатно облепя бусовете на Местан

Управляващата ислямистка Партия на справедливостта и развитието в Турция финансира облепянето на един автобус и 5 микробуса с агитационни материали на ДОСТ, съобщи евродепутатът Ангел Джамбазки в предаването си по национална телевизия „България 24“. Бусовете са с кърджалийска, хасковска и старозагорска регистрации, отбеляза патриотът от ВМРО и показа снимка на предизборен бус на ДОСТ, пътуващ от Истанбул към границата с България.

Джамбазки разказа, че автобусът, който Местан си поръчал по подобие на ДПС, бил облепен и оборудван вътре като подвижен партиен офис в началото на кампанията. Той също бил агитационно украсен в Турция.

На този автобус са монтирани тонколони, от които бумти химнът на ДОСТ, в който е използваната музиката на марш от османско време, може би е еничарски марш, и започва с апел за събуждане на масите, за да се търси сметка, разкрива Джамбазки. Според него текстът е писан от самодеец от Измир.

Между 55 и 60 хиляди души от Турция ще пътуват за изборите в България, това е последният ангажимент на управляващата партия и изселническите дружества към ДОСТ, допълва още евродепутатът. Той разкри и три от фирмите, които ще извозват изборни туристи. „Айхан Ъшък Туризъм“ ще вози изселници от района на Бурса, „Метро туризъм“ – от Истанбул и район Тракия, „Йоз икизлер туризъм“ – от районите на Измир и Маниса.

„B дeня нa избopитe бeзплaтни aвтoбycи щe дoĸapaт oт Typция 21 000 избиpaтeли в Kъpджaли. Зa тpaнcпopтиpaнeтo e нaeтa тypиcтичecĸaтa ĸoмпaния “Meтpo Typизъм”. Tя e дъщepнa нa тypcĸaтa “Meтpo Typизъм”. Coбcтвeницитe нa фиpмaтa ca тypци, ĸaтo нaй-извecтeн cpeд тяx e Гaлип Йoзтюpĸ, ĸoйтo пpeз 2012 г. бe apecтyвaн в Typция зa yчacтиe в opгaнизaциятa нa yбийcтвa зapaди poдoвa вpaждa“, това пък разкрива водещият всекидневник „24 часа“ в сериозен анализ за „Избори`2017“ и случващото се в смесените региони и в Турция.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене