Без категория

Местния печат

печат

В.“Вяра“

Зет благоевградчанин стреля с газов пистолет срещу животновъда Иван Шавков в Марикостиново, 11-годишно дете колабира

Срещу животновъда от петричкото село Марикостиново Иван Шавков бе стреляно с газов пистолет вчера. Инцидентът стана преди обяд в близост до кравефермата, която се намира над складовете на милионера Мантарлиев „Мантар” и на метри от селската казанджийница. От РПУ-Петрич уточниха, че стрелецът е благоевградчанин и зет в селото. Скандалът между двамата възникнал след спор за земи за пашуване.

Шефът на отделението по урология в МБАЛ-Благоевград д-р Стефан Качев отива в „Пулс”

След повече от 10 г. в урологичното отделение на болницата в Благоевград един от най-добрите специалисти по урологични болести д-р Стефан Качев изненадващо обяви, че се разделя с най-голямото лечебно заведние в Пиринско. Решението му за напускане е окончателно и ще стане факт до три месеца. В депозираното предизвестие за напускане до шефа на МБАЛ д-р Владимир Пандев урологът пояснява, че ще продължи да работи в болницата още три месеца, т.е. до 1 юни. Според коментарите д-р Качев ще започне работа в частната болница „Пулс”

Докато банки се опитват да намерят купувач: Роми опустошиха ипотекирано имущество срещу 200 000 лв. на изчезналия безследно колбасар №1 на Дупница Жулиета Джамбазка

Бившият колбасар №1 на Дупница Жулиета Джамбазка е в неизвестност. Комшиите и близките не са я виждали от доста време и се питат къде се подвизава в момента. Заедно с нея се изгуби и нейният син Борислав Георгиев. Като паметници на тяхната стара слава в момента са колбасарският цех, къщата им и магазини. Особено трагични са колбасарският цех и домът им, те са напълно ограбени и представляват тъжна картина на входа на Дупница откъм Кюстендил в квартал ”Ценеви”.

Изхвърлиха десетки на улицата след продажба на „Самоковска комуна”, машините отиват за скрап

Десетки самоковци останаха без работа, след като едно от най-големите предприятия в община Самоков – „Самоковска комуна”, бе продадено, а машините и инвентарът му отидоха за скрап.  Сделката за продажбата на бившата текстилна компания е станала факт, а съкратените работници си скубят косите как ще прехранват семействата си, при положение че безработицата в Самоков е една от най-високите в страната.

Недоволни стопани зариха кметството в Брезница с жалби: Бившият зам.-губернатор Мустакли и сватът му Алекси строят ВЕЦ с подставени лица, ще правим жива верига 

Бившият зам. областен на Благоевград Ариф Мустакли и сватът му от гоцеделчевското село Брезница Алекси Камбамчев  ще строят пореден ВЕЦ с подставени лица, твърдят собственици на земи покрай река Глоговичка. Обезпокоените хора затрупаха кметството в Брезница с жалби против строителството.  „Богатите и богопомазаните от ДПС и БСП ще стават още по-богати, а нас кучета ни яли”, недоволно коментират жителите на Брезница, след като бе обявено инвестиционното намерение на  фирма „Сокито” за построяване на ВЕЦ на р. Глоговица.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене