Шокиращи подробности! Къща на ужасите погълна Константин, лекарите не засякоха пулс /обзор/

Изоставена постройка се срути и уби ученик в VІ СУ – Благоевград. 12-годишният Костадин Стоймирски издъхна под срутила се бетонна плоча на сграда край лозята на изхода от Благоевград, а 15-годишният му приятел Николай Шарков е с мозъчно сътресение и по спешност е приет в хирургия на благоевградската болница.

Трагедията стана вчера около 13,20 часа в изоставена постройка в района на лозята над новите гробища, между кв. „Струмско“ и село Айдарово. Братът на загиналия Костадин – Антон, който е седмокласник, и още двама тийнейджъри, също от кв. „Струмско“, са били на мястото на трагедията.

Три от момчетата успели да избягат от руините и започнали да викат за помощ. На писъците им се отзовали хора, които по същото време били в района на гробищния парк. Сигнал е подаден на тел. 112 и на място пристигнали два екипа на Противопожарната служба и полиция. Затиснатото момче било с тежки травми, без жизнени показатели. Трупът е транспортиран за извършване на аутопсия от съдебен лекар в  МБАЛ – Благоевград.

Раненият 15-годишен Николай Шарков, ученик в Благоевградската професионалната гимназия /бившия Електротехникум/ е с окървавена глава, има порезна рана. Той бе силно стресиран от случилото се. Николай превъзмогна шока и разказа:

„Ние сме съседи, живеем през една улица, приятели сме, играехме там четири деца, с нас беше и братът на Коци. Гонехме сме, когато плочата се срути, падна цялата”, заключи момчето.

Разбра се, че загиналото момче е участвало в кукерската група на кв. „Струмско”.

За инцидента е информиран и директорът на МБАЛ – Благоевград д-р Огнян Митев. Болничният директор поясни, че пострадалото момче е прието в спешно отделение. При направените изследвания черепно-мозъчна травма не е установена, има контузна рана на главата, поставени са четири шева и е настанен за лечение в хирургично отделение.

На този етап няма опасност за живота на пострадалото дете, остава под активно наблюдение от специалисти, уточни д-р Митев.

Другите две деца след инциента са останали на мястото, те трябваше да дадат показания пред служители на реда в присъствието на психолог.

Служители от Второ РУП – Благоевград работят по случая.

Рухналата плоча е на втория етаж на вила, която е строена преди години и е изоставена, като от нея са иззети желязо и тухли. Изяснява се чия собственост е изоставената постройка, която отне живота на дете и почерни едно благоевградско семейство.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене